Industria jocurilor de noroc din România se pregătește de petreceri. Sunt programate gale de final de an, iar la una dintre acestea și-a anunțat participarea și conducerea ONJN.
Galele respective sunt, de fapt, niște evenimente-simulacru. Toată lumea câștigă câte un premiu la aceste „adunări prietenești”, transformate în adevărate „mașini de diplome”.
Niciun criteriu obiectiv nu funcționează, în acordarea distincțiilor.
Surse din industria jocurilor de noroc susțin că operatorii trec pe la casierie și cotizează mai întâi, după care urcă fericiți pe scenă. „Pe un operator îl costă 1.000 de euro, ca să fie premiat la o astfel de gală. Asta se întâmplă de 10 ani”, spun cunoscătorii din domeniul gamblingului.
Nu contează cifra de afaceri, profitul, investițiile, inovațiile, munca propriu-zisă. Nimic din vreun indicator măsurabil, care să facă diferența pe o piață în care concurența este acerbă.
Ca să fie bine, să nu fie rău, operatorii sponsorizează galele și își dau premii unii altora. Criteriile sunt arbitrare, insignifiante, menite să hrănească orgoliile mari ale unor personaje mărunte.
Un fake nedemn pentru un domeniu atât de bănos și de performant.
Există însă operatori care ne-au declarat că nu acceptă să participe la astfel de mascarade. „Nu vreau să dau bani, ca să-mi cumpăr diplome și trofee”, au punctat aceștia.