Situația se menține agitată în birourile de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, o instituție de dimensiunile unui minister, cu peste 200 de angajați. Vânzoleala este întreținută de nesiguranța de la nivelul conducerii, unde însuși președintele stă pe un scaun cu trei picioare, fiind interimar.

La Direcția Generală de Management din ONJN, cărțile sunt făcute de directoarea generală Lilia Marin. În subordinea „eminenței cenușii” se află, printre altele, un domeniu-cheie, Serviciul Juridic și Contencios Administrativ.

Șeful vremelnic al Juridicului este un amic de-al președintelui, Mihai Dinu, cu exercitare temporară. Instituția caută febril șef serviciu, iar fiecare tabără care râvnește puterea își aduce câte un om. Scopul fiind de a-l promova, la un moment dat, șef serviciu, eventual cu puteri pline.

Menținerea provizoratului este o tactică în instituțiile publice, asigurându-le conducătorilor controlul. Un șef numit prin concurs este mai greu de înlăturat, pe când un interimar nu poate comenta, riscând să fie lesne îndepărtat.

Locul care „macină” angajați

Din varii motive, nimeni nu reușește să facă prea mulți purici. Numirea unui șef stă doar în pixul lui „Il Interimare”, care se teme ca nu cumva rivalii care îi vânează postul să-și pună omul de încredere. Este și motivul pentru care exercitarea temporară a conducerii este preferată la Juridic și nu numai.

Ultimul zvon este că postul de șef serviciu ar urma să fie scos la concurs în luna aprilie, iar favorită pornește Mihaela Naghirneac, cea care a părăsit Oficiul în urma unor nemulțumiri, iar acum, după ce a bifat petrecerea ocazionată de ziua de naștere a șefului, dă semne că ar vrea să revină.

În prezent, în departament lucrează doar două angajate, dintre care una este adusă de la Primăria din Popești-Leordeni, iar alta are gânduri de plecare, dorind să se întoarcă la Primăria Capitalei.

Regulamentele din instituțiile publice permit vânzoleala funcționarilor de la un minister la altul, de la o primărie la alta. De ce nu există stabilitatea la Juridic ar putea avea legătură cu ordine mai mult sau mai puțin legale de dus la îndeplinire și/sau cu presiunea exercitată de șefii direcți.