Silviu Pocora ar pune la cale un „tunuleț” de peste 50.000 de euro, pe final de mandat la ONJN. Prin încredințare directă, căci așa se evită orice bătaie de cap, cel care încă ocupă funcția de președinte al instituției, deși premierul i-a anunțat demiterea, ar fi pregătit un contract de 270.000 de lei pentru Augustin Viziru, fratele mai cunoscutului Lucian Viziru, ex-solist al trupei de muzică Gaz pe Foc.

Gurile rele spun că este vorba despre un contract cu „dedicație”, fără licitație, oferit pe linie de „frăție”, Pocora fiind recunoscut drept un mason cu ștate vechi. Pocora țintește și să astupe gura celor care îi reproșează că n-a mișcat un deget pentru Joc Responsabil cât timp a fost vicepreședinte cu atribuții de șef suprem.

În mandatul lui nesperat de lung, n-a fost dezvoltat niciun program dedicat celor care au probleme de pe urma dependenței, dar a menținut în departament diferite domnișoare și, se vede treaba, are bani de oferit cu generozitate, la spartul târgului, când este cu un picior în afara instituției.

În ceea ce îl privește pe Viziru, acesta este un fost dependent. Și-a recunoscut public viciul pentru cazinouri, iar bănuții i-ar prinde de minune. Nu e clar dacă nu cumva pentru a fi reintroduși la masa de joc, ținând cont că sumele colectate de ONJN provind de la operatori, sub forma de taxe de viciu. Așadar, sunt tot ai unor jucători.

Ca să „curgă” netulburată combinația, Pocora ar fi presat-o, zilele trecute, pe Daniela Heraru, șefa Departamentului Contabil din cadrul ONJN, să semneze actele, pentru a debloca transferul sumei. Însă, femeia ar fi făcut nazuri, nefiind convinsă că procedează legal.

Pus să comenteze, Pocora susține că subiectul prezentat de Playresponsibly nu este adevărat. În schimb, Daniela Heraru n-a răspuns apelurilor redacție. De asemenea, Augustin Viziru a primit un mesaj din partea redacției, fără să replice în vreun fel până la apariția articolului.

Referitor la acest șmen s-a pronunțat și același director general al ONJN datorită căruia multe combinații n-au fost duse la sfârșit de către grupul Ghiță-Pocora, motiv pentru care a fost retrogradat pe funcție de execuție, fiind considerat de majoritatea colegilor câinele de pază al instituției. Acesta rămâne vigilent și în privința fondurilor de la Joc Responsabil și consideră că banii trebuie cheltuiți legal pentru ca scopul acestui fond să rămână funcțional.

UNA DINTRE MĂRTURISIRILE LUI AUGUSTIN VIZIRU DESPRE DEPENDENȚĂ

">