Coaliția de guvernare a decis astăzi, 16 iunie, înlocuirea conducerii Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), instituția care reglementează jocurile de noroc în România.

Mișcarea are loc la o zi distanță după ce guvernanții (liberalii au propus, iar pesediștii au aprobat) au decis că trebuie să impoziteze jocurile de noroc cu un procent mai mare, de 40%.

Locul de președinte al instituției, pe care-l avea Tiberiu Alin Teodor, a fost luat de Tudor Simota, care până acum ocupa funcția de director general. Postul de șef al ONJN este unul politic, revenindu-le liberalilor.

Tudor Simota, aflat în concediu, a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, hotărâre publicată în Monitorul Oficial.

Contactat de Playresponsibly, Tudor Simota a confirmat mutarea, dar a refuzat să facă vreun comentariu.

În trecutul recent, conducerea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc a fost ținta mai multor plângeri penale la DNA pentru trafic de influență și abuz în serviciu.

De altfel, confruntat cu acuzaţii, consilierul Dan Alexandru Ghiţă, directorul de cabinet al preşedintelui ONJN - Tiberiu Alin Teodor, a demisionat spre finalul anului trecut.