După ce redacția Playresponsibly a scris despre neregulie cu duiumul identificate de inspectorii ONJN la Total Bet și la Power Bet, organizatori propuși spre sancționare Comitetului de Supraveghere, piața jocurilor de noroc a reacționat.

Oamenii din piață au început să vorbească și să dea în vileag un fenomem sensibil, tolerat de ONJN, cel al așa-numitelor „case de pariuri fake”, deschise în scări de blocuri în marile orașe și în fundături de ulițe, la sate și la comune.

„Sunt agenții de pariuri fake. Ele există doar să producă bani la negru, să eludeze legea. Iată principiul: pe piața jocurior de noroc există aparatele slot-machine de tip 1, cu câștiguri nelimitate, și aparate de tip 2, care dau câștiguri limitate. La primele păcănele vor să joace toți, iar celelalte sunt niște păcănele unde nu se înghesuie nimeni.

Aparatele de tip 1 se pot monta doar în cazinouri, săli de jocuri sau în case de pariuri, așa spune legea. E greu să ai cazinou sau sală de jocuri. Așa că, pentru a le putea băga, șmecherii înființează la foc automat astfel de case de pariuri.

Doar că ele nu funcționează precum casele de pariuri normale, așa cum ar fi cazul. La ele nu poți juca pariuri sportive, deși, oficial, sunt case de pariuri. Sunt deschise doar tocmai pentru a monta în interiorul barurilor astfel de păcănele de tip 1, cu câștiguri nelimitate, căutate de toți jucătorii. Aici este marea miză!

Nu este ca la Superbet, de exemplu, unde te duci, îți iei un creion și o foaie și îți pui pariul la operator. Dacă te duci în aceste agenții, îți vor spune că nu poți pune pariuri sportive, că nu le merge soft-ul sau invocă alt pretext.

">

Total Bet are vreo 1.000 de astfel de agenții în toată țara, percepe cam 100 de euro chirie pe lună de la fiecare francizat și, astfel, cei care se află în spatele afacerii încasează lejer 100.000 de euro pe lună, fără să facă nimic!

Asta e toată șmecheria! A fost sesizată de mult problema către autorități, dar nu s-a luat nicio măsură la ONJN. Probabil că se dă șpagă, ca aceste agenții fake să poată exista”, spune un specialist în jocuri de noroc, sub protecția anonimatului.

Lucrurile miros urât și prin prisma faptului că, dacă la Total Bet mai poți scrie un mail (deși nu ți se întoarce niciun răspuns), Power Bet, practic, nici nu există, ca și contact. Firmele pe care operează cele două branduri au ambele sediul în Argeș.

„Ați scris corect în articol, Power Bet este o falangă a Total Bet. Și mai sunt câțiva astfel de sateliți care funcționează după același principiu. Nu au ce căuta pe o piață concurențială corectă. Obiectul de activitate al acestor agenții nu este respectat. Dar, cine să aplice legea?”, încheie expertul.