În plin asalt al DIICOT de destructurare a unor grupări violente care făceau legea pentru „rețeaua Las Vegas”, marți, 29 noiembrie, s-a pronunțat o sentință cu privativare de libertate într-un alt dosar din domeniul jocurilor de noroc. Implicată, ca și parte păgubită, este este o firmă din Constanța, Magnum Games.

Doi interlopi brăileni, Nedelcu Iancu, zis „Nicu Țăranu” și Bolboceanu Lucian, zis „Perche”, au fost condamnați la pedepse de 3 ani și 10 luni închisoare, respectiv 4 ani și o lună închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de șantaj, instigare la distrugere și distrugere în formă continuată.

Infracțiuni comise împotriva amintitei companii din județul Constanța, al cărui administrator nu a acceptat presiunile și amenințările interlopilor respectivi și a decis să se adreseze autorităților. Este vorba de firma Magnum Games SRL Constanța, operator licențiat în domeniul jocurilor de noroc cu marca Magnumbet.

Administratorul face apel

Administratorul firmei, Alexandru Olea, a declarat pentru replicaonline.ro: „Este un prim succes al autorităților judiciare în lupta cu acest flagel care a cuprins piața jocurilor de noroc, dar în același timp este un semnal firav, șovăielnic, care trebuie susținut și de alte autorități sau de alți operatori din domeniul jocurilor de noroc.

Nu ne mulțumește cuantumul pedepselor care poate la primă vedere par semnificative, dar din ele se vor deduce perioadele de arest preventiv, arest la domiciliu și control judiciar, iar la final vor mai avea câteva luni de stat în închisoare. Vorbim de niște interlopi care făceau legea în municipiul Brăila, agresori care intimidau comunitatea și provocau distrugeri importante, iar acum primesc niște pedepse puțin hilare. Despre cuantumul prejudiciilor ce să mai vorbim.

Expertiza contabilă a stabilit un prejudiciu de 1.300.000 lei, iar instanța ne acordă 3.411,47 lei. Bineînțeles că vom face apel și vă promit că ne vom lupta și în acest dosar până când infractorii primesc pedeapsa meritată”.