Ședință tensionată, astăzi, a Comitetului de Supraveghere din cadrul ONJN, cu o ordine de zi stufoasă (104 puncte), cât pentru 3 ședințe normale (au fost adăugate punctele rămase neabordate de la ședințele amânate, cele de pe 26 și 30 octombrie - adică un total de 78 de subiecte: 64+14, cu tot cu diverse).

Începute la prânz, discuțiile au fost aprinse și s-au terminat abia spre seară, mult în afara programului normal de lucru.

S-a negociat ce urmează să întâmple cu firmele online cărora le-au expirat licențele/autorizațiile în perioada de câteva săptămâni în care Comitetul nu s-a reunit, neavând componența completă.

Rezultatul ședinței a rămas în coadă de pește. Au existat propuneri pentru revocarea licențelor pentru cei care au funcționat în afara legii, însă mai apăsat și mai aplicat se va vorbi mâine, de la ora 14.00, când Comitetul se va aduna iarăși, miza urmând să cadă pe sloturi.

ordinezi.jpg
ordinezi.jpg

Comitetul are 3 membri noi, numiți de premierul Marcel Ciolacu. Aceștia n-au dorit să voteze propunerea de acordare a licențelor/autorizațiilor la online începând cu 1 noiembrie, socotind că nu există temei legal.

Orice decizia luată acum de Comitet intră în vigoare de luna viitoare, adică de la 1 decembrie, spun regulamentele în vigoare. Până atunci, cei aflați cu documentația incompletă sunt obligați să tragă obloanele, în caz contrar riscând suspendarea activității.

Operatorii care au decis să nu funcționeze, știind că nu licență/autorizație, mai mult ca sigur se vor îndrepta în instanță împotriva Comitetului, pentru recuperarea prejudiciului, pe motiv că a fost vina ONJN că nu au primit documentele necesare.