Tudor Simota a fost eliberat astăzi, 20 iunie, din funcția de președinte al ONJN. Directorul general a ocupat respectivul post doar 3 zile lucrătoare. Numit joi, 16, a fost demis luni, 20 iunie, confirmându-se informația furnizată la prânz, pe surse, de playresponsibly, în exclusivitate.

Funcția de președinte la ONJN, cu rang de secretar de stat, îi revine fostului vicepreședinte, Mihail-Silviu Pocora.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Apele rămân agitate în Coaliția de guvernare (PNL-PSD-UDMR), care dorește impozitatarea jocurilor de noroc cu până la 40%, ca măsură de a aduce venituri suplimentare la Bugetul de Stat.

La o zi după anunțul privind dorința de a supra-impozita jocurile de noroc, liberalii au decis să-l înscăuneze joi, 16 iunie, pe Tudor Simota, până atunci director general, în funcția de președinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial și semnată de premierul Nicolae Ciucă.

Peste week-end, liberalii s-au răzgândit: vor să-l schimbe și pe Simota, pentru a numi un personaj înregimentat politic 100% la ONJN, organism de reglementare și control al jocurilor de noroc în România.

Discuțiile din Coaliție n-au ajuns încă la un consens, din acest punct de vedere.