După cazuri apărute în 2020, urmate de un episod în 2021, acum, în 2022, procurorii DIICOT au finalizat „dosarul Vegas”, în care 30 de inculpați au fost propuși spre arestare, în șase dosare separate, magistrații emițând mandate pe numele celor mai periculoși dintre ei, printre care se află și membri ai clanului Corduneanu din Iași.
La Curtea de Apel București au fost propuși spre arestare următorii: Marian Robert Ciure, Costel Barcău, Laurențiu Teodor Stăncuță, Ion Coporan, Ion Bogdan Sandu (un prim dosar în care toți au fost arestați preventiv pe 24 noiembrie a.c.), Nicolae Manea (control judiciar), Remus Adrian Hotin, zis Adin (arestat la domiciliu), Adrian Corduneanu, zis Adrian Beleaua, din clanul Corduneanu (arestat preventiv), Bogdan Corduneanu (arestat preventiv), Ioana Laura Gherghe – pusă sun control judiciar (al doilea dosar), Mircea Florin Ivanoff, Pavel-Claudiu Copăcianu, Adrian-Dorin Stroe, Dorin-Anton Rădoi, Mitică Laurenţiu Pletosu – toți plasați sub control judiciar (al treilea dosar), Dumitru Cristian Popescu (control judiciar), Emil Gabriel Apostoaie (control judiciar), Bogdan Florin Lungu (arestat la domiciliu), Marius Ionuț Diaconiță (arestat la domiciliu), Mihai Enache (control judiciar), în al patrulea dosar.
Perian Vlad, AntonioVlad, Gabriel Nicușor Vlad, Cosmin Vlad, Florin Cornel Cercel sunt cercetați în libertate (al cincilea dosar). Sorin Doroftei, Cătălin Mihai Biță, Vladimir Florin Şpac, Marian Sîrbu, George Valentin Duţă au fost plasați sub control judiciar (al șaselea dosar), scrie focuspress.ro. Controlul judiciar a fost contestat în această seară, dar măsurile au rămas neschimbate.
Un avocat, implicat în rețea
Se pare că rețeaua ar fi fost pusă la cale de Mihăiță și Sorin Doroftei, care dețineau sălile de jocuri de noroc Las Vegas și care ar fi racolat persoane din clanurile Corduneanu, Sportivii și Cămătarii, care să șantajeze concurența și să recupereze câștigurile, acolo unde era vorba de sume mari.
În urma celor 123 de percheziții domiciliare efectuate la data de 23.11.2022, au fost descoperite și ridicate sume totalizând peste 500.000 de euro, o armă cu glonț deținută ilegal (cu încărcător și două cartușe), două arbalete, arme albe, 40 de kilograme de materiale pirotehnice, opt punguțe ce conțin substanță albă pulverulentă (cocaină), precum și înscrisuri cu valoare probatorie.
Cu privire la infracțiunile de șantaj, din cercetări a rezultat că acestea au fost comise împotriva unui număr de 16 persoane, pentru a le determina să închidă sălile de jocuri de noroc concurente. Din rețea făcea parte și un avocat, membru al Baroului Iași, potrivit sursei amintite.