Am obosit să tot scriem despre potlogăriile de la Cemarbet SRL, dar trecem peste osteneală și o mai facem o dată.

Compania pe care Sandu Ghețu o deține împreună cu cehii de la Emma Capital și care administrează brandul de pariuri sportive Get's Bet s-a cuibărit și la ședința de ieri a Comitetului de Supraveghere al ONJN.

A avut propunere din partea Direcției Generale de Supraveghere și Control de „analizare a aplicării măsurii suspendării activității locației specializate - agenție de pariuri în cotă fixă”.

În timp ce se laudă că este un „exemplu în ceea ce privește protejarea minorilor”, compania româno-cehă a fost prinsă în ofsaid într-o localitate din Ilfov în care a mai avut bătăi de cap.

Dacă în trecut a avut probleme în Mogoșoaia, pe strada Constantin Brâncoveanu, la numărul 20, acum, bubele i-au apărut în Buftea, în locația din Bulevardul Muncii numărul 80.

Nota depusă la mapa Comitetului și consultată de Playresponsibly consemnează un „control operativ și inopinat” încheiat de inspectorii Oficiului împreună cu „lucrătorii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov - Poliția Buftea, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice în data de 22.03.2024”.

În agenție au fost depistați că își făceau de cap doi minori, o fată și un băiat.

„La momentul controlului, cele 2 persoane minore se aflau în incinta agenției de pariuri sportive și desfășurau sesiuni de joc la aparatele de tip slot machine amplasate în locație”, scriu agenții în raport.

Pentru Cemarbet (deținătorul de licență) a curs, pe 26 martie, la 4 zile de la control, o amendă de 25.000 de lei, a 14-a sancțiune încasată de Cemarbet SRL în ultimul an, cuantumul total de plată atingând cifra de 255.000 de lei, după cum indică documentele oficiale.

Cemarbet SRL a plătit încă de a doua zi, 27 martie, amenda, jumătate din minim, adică 5.000 de lei, a atașat extrasul bancar la procesul verbal și, cum paguba n-o ustură, poate păși tihnită mai departe.