Președintele interimar al ONJN primește un al treilea mesaj subliminal din partea Guvernului, care-i transmite clar că a venit timpul unui pas în spate.

Suportul cu care semnalizează Palatul Victoria este chiar Comitetul de Supraveghere. Structura majoritară a Comitetului este formată din persoane desemnate din mai multe ministere.

Comitetul de Supraveghere, de regulă, este convocat cam de două ori pe lună. În urmă cu două săptămâni, președintele interimar primește prima palmă părintească din partea Comitetului de Supraveghere, care se abține de la vot, refuzând propunerea voalată a domnului Pocora cu privire la activitatea a 3 firme românești de metrologie.

Societăți pe care „Il Interimare” nu le-ar mai cam vrea pe piață, pentru că nu cadrează la ten cu BMM-ul.

Credibilitatea domnului Pocora, anulată cu un nou mesaj

După aproximativ o săptămână, același „venerabil” domn Pocora convoca o ședință extraordinară a Comitetului de Supraveghere, cu un singur punct de dezbatere pe ordinea de zi, subiectul fiind aceleași 3 societăți. De data aceasta, Comitetul nu se poate întruni din lipsa cvorumului, 3 membri absentând de la „extraordinară”.

Astăzi, din nou, trebuia să se întrunească, de la ora 9.00, același Comitet de Supraveghere, iar domnul Pocora, insistând în inteligență, strecoară la Diverse același of personal al dumnealui: celebrele, de-acum, 3 firme.

Din nou, aceiași 3 membri ai Comitetului lipsesc de la ședință. Comitetul nu poate soluționa, tot din lipsă de cvorum, oferindu-i șansa domnului Pocora să se gândească să ocupe un loc la gradenă, lângă ex-președintele Alin Teodor.

Faptul că aceiași membri ai Comitetului, Constantin Zorilă, Dragoș Contra și Raul Petrescu, îl tot trag de urechi pe președintele interimar denotă lipsa de susținere din partea Guvernului, iar cântecul de sirenă al mandatului interimar este „fosta-i lele, cât ai fost”.

Un cântec trist pentru o lebădă neagră cum este domnul Pocora.