Playresponsibly este în posesia ordinii de zi a ședinței de marți, 27 februarie 2024, a Comitetului de Supraveghere din ONJN (sunt 99 de puncte, cu tot cu capitolul Diverse). Iar Mărțișorul vine cu vești negre pentru piața păcănelelor.

Comitetul are pe masă numeroase note în care Direcția Generală de Supraveghere și Control cere măsura sancționării cu revocare a licenței de organizare de jocuri de noroc tip slot machine emise în favoarea mai multor SRL-uri. Totodată, Comitetul este chemat să constate încetarea valabilității altor licențe de organizare.

Este vorba de un total de aproximativ 20 de firme, ale căror nume vor fi publicate de Playresponsibly în episoadele următoare. Sunt branduri grele din industrie, despre care redacția a mai scris în diverse alte contexte.

Cui se datorează fenomenul? Taxelor impuse de guvernanți, care au stabilit că operatorii trebuie să prezinte garanții de 500.000 de euro, pentru a putea funcționa pe piață. Iar piața asigurărilor nu reușește să rezolve problema.

Totodată, s-au mărit birurile către stat, astfel că mulți au decis să pună lacătul, în timp ce alții se reorganizează în așa-numite CAP-uri (Cooperativă Agricolă de Producție, cum se numeau în comunism; se unesc mai mulți sub o singură licență), ca să supraviețuiască, așa că nu mai au nevoie să-și reînnoiască licențele.

Playresponsibly a scris despre situația unei firmei austriece, producătoare de AWP-uri, care a decis să își înceteze activitatea și a adus la cunoștința ONJN-ului decizia de a părăsi România.