GLMS, sistemul global de monitorizare a a Loteriei, și-a publicat raportul de activitate. „În ultimele 3 luni, activitățile de monitorizare GLMS au crescut, lucrând la evenimentele din acest an, împreună cu FIFA pentru Cupa Africană a Națiunilor (AFCON) și cu CIO pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

Acord-cheie cu CIO

Membrii loteriei GLMS au jucat un rol important, oferind informații în timp real despre corectitudine și transparență pentru fiecare competiție sportivă. Membrii noștri, scrie președintele GLMS Ludovico Calvi în raportul pe 2022 -au jucat un rol strategic în susținerea întregii, fiind sprijiniți Centrul nostru de Integritate din Hong Kong, Danemarca și Canada”.

În planul reglementărilor, GLMS a semnat un acord-cheie de cooperare cu CIO pentru un model inovator și reciproc de schimb de date, pentru a îmbunătăți lupta împotriva corupției în sport.

În primul trimestru din 2022 au fost generate 300 de alerte/notificări: 243 dintre aceste alerte înainte de începerea meciului, în timp ce 12 alerte s-au bazat pe modificările cotelor de joc, iar 45 de alerte au fost declanșate după terminarea jocului.

Tipuri de alerte și notificări

Din cele 300 de alerte/notificări, 14 au fost codificate în roșu și 5 au fost generate înainte de meci sau live. 4 dintre avertismentele roșii de pre-meci sau în timpul jocul s-au încheiat conform așteptărilor, rezultatul confirmând cotele suspecte. Au fost 65 de avertismente galbene și 185 de notificări verzi. Restul de 36 de notificări au fost clasificate la capitolul „altele”.

Cu ce se ocupă GLMS

GLMS este sistemul de monitorizare mutualizată al loteriilor de stat privind pariurile sportive. Are ca scop detectarea și analizarea activităților de pariuri suspecte care ar putea pune sub semnul întrebării integritatea unei competiții sportive. GLMS s-a globalizat în ianuarie 2015, extinzând rețeaua pe alte continente.

„GLMS facilitează distribuirea informațiilor privind pariurile sportive ca parte a eforturilor colective ale membrilor săi de a asigura integritatea sportivă la nivel global și este dedicat cooperării eficiente cu toate părțile interesate cheie: autorități de reglementare, autorități de aplicare a legii, organizații sportive”, scrie instituție, în prezentare.