Trei task-uri asumate de către Silviu Pocora l-au adus la adrenalina unei adevarate sărituri de bungee jumping.

Dacă legea privind auto-excluderea a fost reușită, dar imposibil de aplicat, deci lipsește cu desăvârșire, Ordinul privind limitarea publicității este atât de eficient încât CNA face demersuri pentru interzicerea totală a publicității de orice fel în domeniul jocurilor de noroc, adică unde dai și unde crapă. Dar Perla Coroanei se numeste Parimatch, pe direcția black list!

Site-ul Gândul avertizează despre graba publicării emiterii Ordinului privind intrarea în legalitate a operatorilor care au încalcat legea de-a lungul timpului.

Playresponsability vă prezintă o analiză succintă a situației la zi privind demersurile de elaborare și publicare a mult-disputatului Ordin.

Povestea începe pe data de 18 octombrie 2022, când la sediul ONJN este depusă o cerere pentru obținerea unei licențe Clasa I de catre Parimatch.ro, o firmă cu acționariat ucrainean.

Cererea a fost depusă de către Neronika Limited, prin reprezentantul său autorizat, Herrc Corporation, reprezentată legat de către Cristi Crețan, în calitate de administrator unic. Crețan este cunoscut ca un foarte bun comunicator al industriei, în portofoliul său aflându-se firme precum PokerStars, Betfair, etc.

Termene scurte, nerespectate

În prima fază, acesta vine în repetate rânduri în audiență la ONJN, invocând ca argument în susținerea lui cazul Favbet.

Cu toate acestea, audiențele rămân fără ecou și fără răspuns, până la începutul lunii decembrie, când, deodată, Pocora se pare că începe să se sensibilizeze de aceste solicitări repetate și începe o croșetare internă a direcțiilor de Autorizare, respectiv Monitorizare.

Concret, Pocora stabilește celor două direcții termene foarte scurte de elaborare și avizare privind Ordinul cu privire la lista neagră!

Din motive obiective sau pentru a evita eventuale plângeri penale, aceste termene nu sunt respectate. În viziunea ambelor direcții, această problemă poate avea consecințe inimaginabile, atât pentru industrie, cât și pentru statul român.

Cel mai la îndemână exemplu este cazul operatorului Bet365, care, în cazul aplicării unui astfel de Ordin, ar ajunge în situația în care ar avea câștig de cauză la orice instanță europeană, ONJN fiind în situația dubitativă a fetelor mari: și fără flori, și cu banii luați!