Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

Toți șefii de servicii teritoriale au fost convocați prin e-mail de către Mihăiță Ruiu, director general la Direcția Generală de Supraveghere și Control, pentru a oferi explicații în legătură cu blocarea unei misiuni de control, condusă de Răzvan Nicolescu, actualmente membru al Corpului de Control al MF. Nicolescu se afla în control la ONJN, în perioada supusă analizei.

Respectivul control a fost dispus de ex-președintele Alin Teodor, fiind vorba despre Corpul de control intern al ONJN, la care pe atunci lucra Nicolescu. Totul se întâmpla acum doi ani. Cu Nicolescu în frunte, Corpul de control intern a primit un boicot de zile mari din partea unor șefi de serviciu teritorial.

Persiflarea și sfidarea oamenilor din provincie la adresa unui control intern în ONJN n-a rămas netaxată. Motiv pentru care cei 7 șefi teritoriali au fost chemați de urgență în București, ca să dea explicații cu privire la nerespectarea ordinului președintelui de atunci al Oficiului.

Serviciile pot fi desființate

În momentul de față, acest act de indisciplină face obiectul cercetării de către Corpul de control al CC al MF. Dacă tot vorbim despre aceste servicii teritoriale, care par a avea un comportament și un statut de stat în stat, se pare ca situația este un pic diferită.

Ele au fost înființate de către singura femeie-președinte din istoria ONJN, Odeta Nestor, printr-un ordin de președinte. Astfel, orice președinte le poate lesne desființa, reorganiza, reforma.

Deși au rol bine determinat, cu obiective clare și concrete, fiecare serviciu teritorial reacționează după propriile interese și afinități față de conducerea centrală. De altfel, Silviu Pocora, actualul președinte interimar, le-a reamintit în ședință cum stau treburile.

Nu ne gândim ca „El Interimare” ar fi în stare de șantaj, poate că doar s-a făcut o mică recapitulare a procedurilor și prerogativelor. Doamne, la ONJN se sparie și gândul...