Angajările la stat, subiect etern de polemici și de cazuri scandaloase ieșite la iveală, au revenit în actualitate odată cu dosarul Mariei Ilieș, o tănără din Bistrița care a sărit, prin transfer, de la o primărie minusculă din provicie într-un post regional, la Serviciul Teritorial Nord-Vest al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

Playresponsibly a prezentat cazul fetei în vârstă de 25 de ani care și-a găsit un loc călduț la Serviciul Teritorial Nord-Vest al ONJN, deși n-o recomanda nimic, în afară de „talentul” etalat pe rețelele de socializare, unde trupul îi zburdă vesel în voie.

Nu comentează

Nu este totul. Nici șefa ei locală, Erika Șoșdean, n-o duce mai bine, având în vedere că își exercită temporar atribuțiunile în cadrul Serviciului.

La Serviciul Teritorial Nord-Vest, șefa serviciului a vrut să-și securizeze postul. Însă, Erika Șoșdean, care acum două zile a refuzat dialogul cu Playresponsibly pe tema Maria Ilieș, a picat testarea de anul trecut.

Și nu oricum, ci a ratat grav examenul de titularizeze, luând nota 4, indică sursele noastre. Cu toate astea, a fost mențiună în post.

erika1
erika1

Erika n-a dorit să dezvolte nici subiectul titularizării, deși a dat cu „seen” mesajelor primite pe whattsapp din partea redacției.

Acum, în orice moment, președintele Mihail Pocora o poate schimba din funcție. O poate înlocui chiar cu Maria Ilieș, pentru că, oricum, la stat nu contează prea mult competența, fiind un subiect arbitrar.

„Filiera Godeanu”

Ies la suprafață și dedesubturile promovării Erikăi Șoșdean. Sursele redacției susțin că aceasta a venit la ONJN la recomandarea secretarului general Narcis Godeanu, „secundul” lui Pocora în cadrul instituției.

Pe filiera amintită ar fi „aterizat” la ONJN și Maria Ilieș, adusă de Erika Șoșdean.

Redacția i-a trimis ieri, pe mail, 3 întrebări lămuritoare pentru acest caz, dar Godeanu nu le-a dat curs.

Provizoratul, la modă în instituție

În cadrul Direcției Generale de Supraveghere și Control de la ONJN, dintre cele 9 servicii (7 sunt teritoriale), 4 au șefi de serviciu cu exercitare temporară a funcției.

Potrivit site-ului oficial al instituției, celelalte 3 departemente (excluzându-l pe cel prezentat mai sus) cu situații de provizorat sunt următoarele:


@ Serviciul Control Sloturi, Jocuri loto, Jocuri On-line și Pariuri - șef serviciu George Berzunț (exercitare temporară);

@ Serviciul Teritorial Nord-Est - șef serviciu Cătălin Pintilei (exercitare temporară);

@ Serviciul Teritorial Sud-Est - șef serviciu Valentin Ioan Tomescu (exercitare temporar).

EXPLICAȚIE FOTO: Erika Șoșdean, în timpul liber / Sursa foto: Facebook Erika Șoșdean