De la mijlocul lunii februarie 2022, Spelinspektionen are un acord cu Sportradar AG pentru monitorizarea aranjari suspecte de meciuri în Suedia.

În perioada martie-decembrie 2022, Spelinspektionen, prin Sportradar, a primit rapoarte că 11 competiții erau cel mai probabil suspecte. Toate alertele au avut loc în legătură cu meciurile de fotbal, dar nu în niciuna dintre ligile de nivel superior ale țării.

Conform regulamentului SIFS 2020:2 al Spelinspektionen, operatorii cu licență suedeză de pariuri trebuie, de asemenea, să raporteze, în fiecare an, la Spelinspektionen suspectele manipulări din anul precedent în sporturile desfășurate în Suedia.

Baschet, hochei și tenis, vizate de aranjori

Pentru anul 2021, un total de 53 de evenimente suspecte au fost raportate în timpul a 24 de meciuri diferite, 19 dintre aceste meciuri au implicat fotbal. Alte sporturi în care au fost raportate suspiciuni de aranjare a meciurilor au inclus bandy, baschet, hochei pe gheață și tenis.

Pentru anul 2020, jucătorii cu licență au raportat un total de 45 de evenimente suspecte pe parcursul a 27 de jocuri.

Spelinspektionen este responsabilă de un Consiliu de aranjare a meciurilor în care diverse autorități cooperează împotriva manipulării evenimentelor sportive. Partenerii importanți ai Consiliului sunt mișcarea sportivă și industria jocurilor de noroc.