ANAF a decis să nu-l lase din brațe pe Raul Petrescu, reprezentantul instituției în Comitetul de Supraveghere al ONJN, forul suprem care decide sancțiunile aplicate operatorilor prinși că au călcat pe bec (se poate merge până la ridicarea licenței de funcționare, astfel încât relevanța și influența deciziilor sunt de netăgăduit). 

Sursele Playresponsibly indicau tentația inspectorului Raul Petrescu de a renunța la postul călduț din Comitet, după ce a fost demascat public că a câștigat o avere la jocuri de noroc.

După ce redacția a solicitat lămuriri pe marginea cazului, ANAF a produs un punct de vedere lapidar în legătură cu situația la zi a lui Raul Petrescu. 

Având în vedere solicitarea dumneavoastră, precizăm că, la data prezentei, domnul Raul Petrescu este reprezentantul Ministerului Finanțelor în cadrul Comitetului de Supraveghere al ONJN”, ne-a transmis, ieri, Serviciul Comunicare, Relații Publice și Mass-Media.

4.000 de lei pentru două ședințe pe lună

Trimisul ANAF în Comitetul de Supraveghere își betonează astfel poziția la instituția care face jocurile pe piața jocurilor de noroc și de unde își suplimentează veniturile de bugetar cu o indemnizație de 4.000 de lei pe lună. Numărul ședințelor ordinare convocate de Comitet este de una la două săptămâni.

Fost vicepreședintele ANAF și coordonator al Direcției Generale de Antifraudă Fiscală, Raul Petrescu n-a comentat informațiile care-l privesc. N-a catadicsit nici să confirme, nici să infirme că ar fi avut o mustrare de conștiință care l-ar fi dus în pragul demisiei. Ne-a indicat să căutăm răspuns la angajator, lucru care s-a și întâmplat.

Din scurta precizare făcută de ANAF, prezentată mai sus, rezultă negreșit că, deși avea posibilitatea să-l retragă, autoritatea fiscală n-a găsit incompatibilitate în faptul că Petrescu a câștigat o mică avere de pe urma jocurilor de noroc de la un operator pe care, ședință de ședință, este pus să-l judece, în calitate de membru al Comitetului de Supraveghere.

Deși oamenii din ONJN au specificat fără echivoc că nu pot juca la pariuri, ei s-au apărat singuri, inserând în lege o altă prevedere: „Membrii Comitetului de Supraveghere nu răspund civil sau penal, după caz, dacă instanțele judecătorești constată îndeplinirea ori omisiunea îndeplinirii de către aceștia cu bună-credință și fără neglijență a oricărui act sau fapt în legătură cu exercitarea, în condițiile legii, a atribuțiilor ce revin Comitetului de Supraveghere”.

Sursele noastre mai indică faptul că Raul Petrescu este foarte activ și în culise. El ar fi plimbat de zor CV-ul lui Sebi Ionescu, director în ONJN, pe la diferite organizații sau persoane care au câte ceva de spus în alegerea viitorului președinte plin al organizației cu sediul pe Calea Victoriei nr. 9.