Sălile de jocuri de noroc din București cad precum popicele, atinse în plin de ordonanța Ciolacu. Unii din piață își recunosc franc problemele, dar destui aleg să ascundă suferința, ca să nu pară că dețin o afacere vulnerabilă.

În cazul celor din urmă se găsește Novomatic, un operator mare, lider de piață, căruia nu i-ar sta deloc bine să pozeze în victimă. Realitatea dă însă de gol gigantul austriac, nevoit să abandoneze anumite agenții în care a închiriat spații.

Chirie de 3.500 de euro pe lună

De câteva zile, într-o locație din Sectorul 1 al Capitalei, zona Piața Chibrit, la adresa Calea Griviței numărul 397 (parterul unor scări de bloc lipite), pe geamul unde odinioară stăteau anunțuri cu premii atractive puse la bătaie de rețeaua Admiral, sălile de joc ale Novomatic, se află acum lipit un afiș pe care scrie „De închiriat” și numărul de telefon 0721.202.948. Semn că afacerea a fost închisă.

Am apelat numărul din anunț și ne-am dat interesați de închirierea spațiului. „Suntem o agenție imobiliară, dar proprietar este o persoană fizică. Locația are 140 de metri pătrați și se închiriază cu 25 de euro metrul pătrat. Chiria este de 3.500 de euro pe lună. Înainte, acolo au fost cei cu jocuri de noroc, Admiral. Au eliberat spațiul de câteva zile”, ne-a răspuns o voce fermă, de femeie.

Am vrut să știm motivul ruperii contractului: „Au plecat pentru că va intra în vigoare legea cu interzicea jocurilor de noroc în localitate și au preferat să plece de acum”. Este o justificare/pretext care pare să fi ținut în fața proprietarului, câtă vremea legea este doar vehiculată și nu a intrat în vigoare.

Celor de la Admiral le trebuia însă, probabil, o explicație care să sune solid pentru întreruperea bruscă a înțelegerii, însă la mijloc ar putea fi taxele crescute de guvernanți, care au făcut afacerea operatorului nerentabilă.

Sala de jocuri încă apare pe portalul Admiral

O persoană care vinde la un magazin de cartier lipit de respectiva locație (în zonă se mai află o agenție BCR și o cofetărie) știe altceva. „Noi, câteva magazine de cartier, plătim chirie asociației de locatari a blocului, dar alte locații, precum cea de la sala de jocuri, plătesc chirie către Primăria Sector 1. Este spațiul lor cel în care au fost jocuri de noroc”. 

Doamna de la telefon susține contrariul. Este posibil ca Primăria Sector 1 să folosească o agenție imobiliară pentru închiriere, iar pentru ca beneficiarul real să se piardă este folosită o persoană fizică.

Peste drum, la adresa Bulevardul Ion Mihalache nr. 174, Primăria S1 deține un alt spațiu, fostul studiou Excelsior, închiriat până spre finalul anului trecut către cei de la postul TV Antena 1.

Sala de jocuri de pe Calea Griviței nu a fost încă radiată de pe site-ul operatorului, deși nu mai există de câteva zile în locația indicată. Pe portalul admiralromania.ro, la săli de jocuri din Sectorul 1, agenția de la adresa numărul 397 încă poate fi admirată pe dinăuntru.

Acum, este doar o sală goală, cu perdelele trase, care își așteaptă noul chiriaș, dar, cândva, i-a mers de la excelent în sus, după cum se poate observa din imaginile de mai jos.

admiralgrivitei.jpg
admiralgrivitei.jpg

Pe site-ul oficial, Admiral, care face parte din grupul austriac Novomatic, se descrie ca un brand puternic, cu zece de locații la nivel național:

„ADMIRAL Romania face parte din Grupul NOVOMATIC – numarul 1 in Europa in materie de jocuri de noroc, cu peste 1500 de locatii la nivel global. Incepand cu anul 2000, brandul ADMIRAL Romania a continuat sa creasca, ajungand sa numere in prezent peste 70 de locatii la nivel national.

Lider de la inceput pe piata romaneasca, ADMIRAL respecta standardele internationale inalte ale Grupului, oferind astfel servicii premium, in sali de jocuri cu un ambient elegant si primitor.

Prin intermediul personalului bine instruit, al echipamentelor de joc originale ce ofera cea mai noua tehnologie de joc, dar si prin respectarea stricta a legislatiei, ADMIRAL ofera un mediu sigur si care protejeaza atat jucatorii, cat si minorii.

Vino in salile ADMIRAL si participa la tombolele pregatite pentru tine, cu premii fantastice!”.