Aflați în plin conflict armat pe front, rușii și ucrainenii bat palma la jocuri de noroc, încă un indiciu al faptului că războiul este unul absurd, cele două popoare fiind înfrățite și având același sânge. 

Patru cetățeni ruși și un ucrainean au fost arestați după un raid la jocuri de noroc în Rațada, la nord de orașul Puket (Thailada). Respectivii foloseau jetoane și criptomonede, pentru a evita să li se sechestreze banii lichizi.

Rușii și ucraineanul erau despărțiți doar jetoane, la aceeași masă din Asia. Jocul era ilegal, iar jucătorii au fost arestați, conform unui site local de știri.

În zorii zilei de joi, 20 martie, acţionând la pont, după o informaţie primită de la o „sursă”, ofiţerii de la Poliţia provincială şi de la Poliţia oraşului Puket au intrat în locul indicat ca sală de jocuri de noroc.

Aici a fost găsit cetățeanul ucrainean Oleksandr Șpetni acționând ca dealer și trei cetățeni ruși, pe nume Evgenii Vilegzhanin, Rodion Elonov și Ruslan Kolontirski, jucând poker. 

Rusoaica Ekaterina Morozova avea rol de crupieră: gestiona stivele de jetoane și pariurile.

Morozova, singura care a negat acuzația

În timpul raidului, au fost confiscate jetoane, o masă de poker, trei pachete de cărți, un computer Samsung, un Apple MacBook Air și un registru care arăta pariurile plasate și plătite.

Poliția a spus că locul era cunoscut ca un loc obișnuit pentru jocurile de noroc ilegale.

Jucătorii au folosit jetoane în loc de numerar, dar și criptomonede, pentru a juca pentru a ascunde banii folosiți și pentru a evita confiscarea acestora de către autorități, a menționat poliția în raportul său.

Toți cei cinci suspecți au fost duși la secția de poliție din Puket Town. Vlegzhanin, Elonov și Kolontirski au recunoscut acuzațiile de jocuri de noroc ilegale. 

Șpetni și Morozova au fost acuzați de organizarea de jocuri de noroc ilegale. Spre deosebire de ceilalți, Morozova a negat acuzația.

Autoritățile au dat publicității imagini cu „eroii” având fețele acoperite cu foi A4 albe, pentru a nu putea fi recunoscuți.