Scandalul anului 2015, cel care a produs un seims pe piața jocuri de noroc din România, cu un operator important scos din joc (bet365) și cu mii de jucători amendați ori s-au ales cu avertismente, a fost tranșat de instanțele din România.

Bet365 a intentat două procese: într-unul a cerut banii inapoi, fiind vorba despre circa 30.000.000 de euro, iar în altul a cerut să i se recunoască dreptul de a funcționa în perioada respectivă (11-30 septembrie) și solicită reprimirea licenței.

La 7 ani de la startul scandalului, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), în urma analizării documentelor depuse la dosar, a stabilit că operatorul nu trebuia să funcționeze în perioada indicată și că își merită amenda, precum și ridicarea licenței. Și a publicat motivarea sentinței (foto jos).

În acest moment, la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, instituție din subordinea Guvernului care a adus în bugetul statului o mică avere, nu este liniște.

Mihaela Valy Naghirneac, jurista care a dus greul în instanță, a plecat din instituție începând cu 1 septembrie, iar directorul general Tudor Simota, cel de la care a pornit cazul, este în conflict deschis cu conducerea ONJN.