În paralel cu acțiunea în forță declanșată marți, 7 septembrie, de Corpul de Control al Prim-ministrului, la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc se derulează și verificări atente din partea Corpului de Control al Ministerului de Finanțe.

Asta pentru că, pe capul ONJN există, de mai multă vreme, și un control de la MF, pe care autoritățile ezită să-l închidă cu o concluzie.

Primind informații din interior, Corpul de Control al MF a extins obiectivele controlului pe care îl avea în derulare. Surse credibile din ONJN ne-au declarat că lărgirea domeniului de investigare a debutat cu o implicare masivă a Corpului de Control. Această verificare s-ar fi început la ordinul unui consilier din MF specializat în cyber pentru industria jocurilor de noroc.

Oficialii veniți la minister verifică, mai nou, activitatea de la licențiere până în prezent a 4 companii:

1. Metropolis Group

2. Wind GG International

3. Net Bet

4. Crowd Entertainment Limited (Princess Casino)


Licențele acordate sunt legate de numele Odetei Nestor, o mai veche șefă a instituției și actuală opozantă a celor care au făcut până de curând cărțile în ONJN.

Cum se apără Odeta: „Nu am de ce să nu fiu respectată”

Am respectat tot timpul legea, am făcut numai lucruri bune pentru statul român și nu am de ce să nu fiu respectată. Eu primeam ordinea de zi pe care scria că se propune aprobarea conform legii și faptul că documentele depuse îndeplinesc condițiile legii. Nu am nicio emoție. Aștept rezultatul controlului”, ne-a precizat Odeta Nestor.

Unele licențe au fost acordate în mandatul Odetei, iar 3 dintre firmele vizate ar fi în sfera sa de influență. Fostă șefă la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Nestor conduce acum Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță (AOJND), organizație ce reprezintă principalii operatori de jocuri de noroc la distanță (online): Betfair, eFortuna, Netbet, PokerStars, SportingBet, Stanleybet, Unibet, Betano, Circus, Maxbet, Efbet, Public Win și WinMaster.

Am câteva procente într-o firmă care este parteneră cu Crowd Entertainment Limited”, a admis Nestor legătura cu una dintre cele 4 companii vizate de control dispus de Finanțe. Ridicarea licenței pentru firma respectivă i-ar aduce, în mod evident, prejudiciu Odetei.

În schimb, Net Bet este o firmă conectată la un alt specialist în jocurile de noroc din România, Sorin Constantinescu.