În urma celor 123 de percheziţii făcute miercuri în rețeaua sălilor de jocuri de noroc, poliţiştii şi procurorii DIICOT au confiscat 8 punguţe de cocaină, 40 de kg petarde, o armă cu glonţ fără autorizare, cu încărcător şi 2 cartuşe, 2 arbalete, arme albe şi peste 500.000 de euro. Cu această ocazie, au fost reţinute 28 de persoane, iar faţă de 7 persoane procurorul a dispus control judiciar.

Percheziţiile au vizat locuinţele şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi sediile şi punctele de lucru ale unor persoane juridice, în Bucureşti şi judeţele Prahova, Braşov, Iaşi, Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj, într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, distrugere şi favorizarea făptuitorului.

Șantajau concurența

„În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel naţional, un grup infracţional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracţiuni de şantaj, având ca obiect domeniul jocurilor de noroc.

Membrii grupului, prin aplicarea a diferite forme de şantaj reprezentanţilor unor societăţi comerciale, ar fi urmărit eliminarea concurenţei în acest domeniu. De asemenea, prin folosirea unor metode similare şi întrebuinţarea de acte de violenţă, aceştia ar fi împiedicat anumiţi clienţi, care realizau câştiguri însemnate, să intre în posesia acestora.

Totodată, ar fi interzis clienţilor care generau probleme să revină în sălile de jocuri, ce erau controlate de membrii grupului infracţional organizat şi ar fi recuperat de la aceştia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, informează Poliţia Capitalei.

Ancheta vizează cazinourile și sălile de jocuri din lanțul Las Vegas, deținute de frații Mihăiță și Sorin Doroftei.

Playresponsibly a intrat în contact cu persoane care susțin că au depus plângere pentru diverse nereguli față de cel puțin unul sau mai mulți dintre cei 4 operatori care sunt înscriși oficial la ONJN sub brandul Las Vegas.