Tudor Simota, director la ONJN, continuă să fie un ghimpe în coasta fostei și actualei conducere a instituției, după ce jocurile de culise, prin semnătura premierului Nicolae Ciucă, l-au îndepărtat de la o funcție pe care consideră că o merită prin dimensiunea priceperii, cea de președinte. Oficialul îl mitraliează pe omul „grupării Voiculescu”, Alin Teodor.

Playresponsibly: Domnule Simota, cum comentați faptul că fostul președinte Alin Teodor a picat examenul care i-ar fi permis să urmeze cursurile de înalți funcționari publici?
Tudor Simota: Ooo! Păi nu-mi spuneți nimic nou. Ăsta nici dacă avea examenul aranjat nu-l putea trece.

De ce credeți asta?
La câte incompetenta zace în el… Omul este limitat de la natură. Are doar o îngâmfare nativă.

Credeți că a fost momit cu vreo funcție, de s-a dus așa, cu capul înainte?
El este funcționar, la înalți funcționari publici este altfel. Probabil vrea să fie în corpul guvernamental de rezervă. Așa poate să-l mai pună Voiculescu (n.r. - senatorul liberal Liviu Voiculescu) secretar general, când ajunge la butoane.

Cum l-ați caracteriza pe funcționarul Alin Teodor - fost inspector superior la ANAF Olt și fost președinte ONJN?
Un mediocru profesional și un impostor în demnitatea publică de management, ca președinte. Și actualul președinte interimar, Pocora, este la fel.

Nu-l prea simpatizați nici pe actualul președinte?
Uitați! O să fiu constructiv în ceea ce-l privește pe Alin Teodor. Poate Pocora rezolvă cumva ca examenul viitor de înalți funcționari publici să se țină la Constanța, așa va avea șanse mai multe. Să-i ceară lui Godeanu rețeta succesului!

Și, totuși, Alin Teodor a fost șeful dumneavoastră. Cum de a ajuns într-o asemenea funcție?
Vă spun! Problema nu este neapărat a lor, a mediocrilor. Este a decidenților politici care promovează și mențin mediocrități. Și ne întrebăm de ce țara merge cu frâna de mână trasă.