Pe Gelu Duminică, Wikipedia îl prezintă sociolog și activist. În vârstă de 45 de ani, gălățeanul de etnie romă este mai mult decât atât. Lucrează ca profesor asociat al Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București, iar în ultimii 12 ani a contribuit ca expert și manager la peste 50 de proiecte de dezvoltare comunicare și incluziune socială în zone defavorizate.

Opiniile sale sincere și tranșante sunt căutate de televiziunile din România. Deși este specializat pe teme precum incluziune socială și afirmare a indentităților romnilor, Gelu Duminică oferă o imagine de ansamblu a fenomenului social numit jocurile de noroc, un viciu care concurează sau chiar face casă bună cu alcoolul, sexul, drogurile și cu fumatul.

gelu1.jpg
gelu1.jpg

În România, fenomentul adicției la jocuri de noroc este ținut ascuns. Nu există studii privind numărul de dependenți și nici nu sunt dezvoltate programe pentru rezolvarea problemelor. Statul, prin ONJN, este inert, în condițiile în care, Suedia, de exemplu, a oferit unei universități de stat rolul de a găsi soluții la problemă.

La noi, doar operatorii privați dezvoltă momentan programe, dar există dubii privind sinceritatea și eficiența unor astfel de inițiative, după cum reiese și din „cazul Stelian Caramitru”, prezentat pe larg de Playresposibly.

Redacția a găzduit un interviu filmat cu Gelu Duminică despre cum ar trebui tratat fenomentul de către instituțiile statului. Expertul răspunde și la întrebarea dacă interzicerea industriei, luată în calcul în alte țări, ar fi o soluție pentru România.

Rămâneți conectați la Playresponsibly pentru a afla părerile lui Gelu Duminică.