Odetta Nestor a comentat performanța prezentă (ratarea unui examen de înalt funcționar public) și trecută (ca președinte ONJN) a lui Alin Teodor, cel care a condus instituția mai bine de un an (aprilie 2021-iunie 2022).

Playresponsibly: Cum comentați, ca fost președinte ONJN, rezultatul obținut de Alin Teodor la cursurile de înalt funcționar public, și el fost presedinte ONJN?
Odetta Nestor: Ce am declarat deja, anume că ONJN a devenit doar o sinecură pentru unii care nu au mișcat o carte și nici nu-i interesează să construiască ceva. Păcat, dar probabil asta se dorește, astfel de conducători.

Ca președinte de asociație a operatorilor, credeți că un astfel de presedinte ONJN a înțeles complicata și dinamica industriei jocurilor de noroc?
În primul rând, nu ai cum să înțelegi și nu ai cum să câștigi respectul oamenilor pe care îi conduci, dacă nu le demonstrezi că știi mai mult decât ei. Dacă nu ai condus în viața ta 5 oameni la un loc, nu poți să conduci o instituție, iar oamenii să te recunoască drept un conducător doar că le spui: de azi, eu sunt președinte aici!

Ai verificat niște „păcănele” ca inspector și vrei să înțelegi bussines? Vrei să conduci oameni care au mâncat pe pâine alți conducători?

Până la urmă, ce a adus în plus sau a prejudiciat în instituție, față de perioada în care o conduceați dumneavoastră?
Păi, se vede cu ochiul liber, de când am plecat din instituție nu s-a făcut nimic.

Nu interesele instituției au fost în prim-plan, nu au făcut nimic măcar pentru colectivul de acolo, colectiv constituit din oameni care muncesc și sunt victime ale unor conducători care nu pot lua un examen mediocru.