Pornind de la un caz izbucnit în 2016 și relatat pe larg (AICI, detalii), care și-a găsit soluția la procesul penal deschis de „Fortuna” abia în ianuarie 2023, Playresponsibly a stat de vorbă pe îndelete cu una dintre persoanele implicate.

Este vorba despre un fost jucător la pariuri care preferă sisteme pe care casele de pariuri i le blochează. Omul este interzis de câțiva operatori din Timișoara. E genul de jucător care aplică scheme care pot falimenta anumite casele de pariuri de la colț de stradă, multe fiind francize deschise de persoane dornice de îmbogățire rapidă.

Bănățeanul vorbește deschis despre regulile, girate de ONJN, în care jucătorii au puține drepturi și multe obligații. Spre exemplu, nu au dreptul să beneficieze de greșelile materiale comise de angajații caselor de pariuri terestre, cum este cazul litigiului din 2016.

Când în joc sunt bani mulți, de ordinul zecilor și chiar sutelor de mii de euro, anumiți operatori de pariuri deschid procese penale, invocând bănuieli de fraudă, care durează câțiva ani, apoi bagă firmele în faliment, iar cei vizați nu mai au de unde să-și recupere banii, după eventuale procese civile.

Rămâneți conectați pentru a afla tertiturile la care se pretează casele de pariuri într-un interviu captivant, extras după o discuție telefonică de circa 45 de minute.