Super-iahtul spaniolului Diego Gomez Gonzalez, un jucător profesionist de poker, a luat foc. Cauzele incendiului care a pus în pericol viața a 17 persoane aflate la bordul iahtului de 27 de metri sunt încă anchetate.

Iahtul lui Gonzalez a fost acoperit de fum, fiind vorba despre un catamaran de 88 de picioare al jucătorului de poker. Ibericul nu era la bord când a izbucnit un incendiu teribil.

Toți cei aflați la iaht au fost salvați, fiind vorba despre 17 persoane, dintre care 5 membri ai echipajului. Doar un membru al echipajului a necesitat îngrijiri medicale din cauza arsurilor ușoare.

Videoclipul iahtului profesionist spaniol în flăcări a fost publicat de Daily Mail și de multe alte site-uri străine.

În imagini se poate vedea barca copleșită de un incendiu uriaș, în largul insulei Formentera. Origini rău-voitoare sau neglijente? Nu se cunosc detalii, deocamdată.

Iahtul lui Gonzalez, construit în 1995, are o capacitate confortabilă de 20 de locuri și are o cadă cu hidromasaj pe punte, o cabină de lux și oferă acces la diverse sporturi nautice.

Barca este ținută pe insula Ibiza, în largul coastei de sud-est a Spaniei. Iahtul este închiriat frecvent. Proprietarul a investit foarte mult în catamaran, care costă peste 45.000 de lire sterline pentru a fi închiriat în vârf de sezon.

Gonzalez este poreclit „Leul” pentru că s-a îmbrăcat într-un costum de leu, în timpul unui eveniment de poker la Praga.