Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că, potrivit reformei propuse, companiile care nu au sediul social în ţară nu vor mai putea activa în acest domeniu în România.

„În şedinţa de joi voi veni cu reforma în jocurile de noroc. Nicio companie dacă nu are sediul social în România nu va mai putea avea această activitate pe teritoriul României. Cu alte cuvinte, companiile care erau prin Transnistria nu vor mai putea activa în acest domeniu pe teritoriul României”, a spus, luni, şeful Guvernului.

Conform premierului pesedist, aceasta este doar una dintre multele modificări care vizează domeniul jocurilor de noroc, lista cu modificări fiind una mult mai cuprinzătoare.

Dată ca exemplu negativ, Transnistria n-a fost aleasă întâmplător, deși, la fel de bine, Ciolacu putea pronunța Malta, cel mai important paradis fiscal pe domeniul jocurilor de noroc.

Doar că atacul lui Marcel Ciolacu îl vizează, iarăși, pe omul de afaceri Sorin Constantinescu, despre care a spus, cu alt prilej, că îl șantajează, fără să producă însă vreo probă în acest sens.

În ceea ce-l privește pe Constantinescu, care a recunoscut că a fost la restaurant cu George Simion (președinte AUR), acesta îndeplinește rol de consultant al Loteriei naționale din Republica Moldova, iar invocarea Transnistriei are impact direct asupra „dușmanului”.

DECLARAȚIILE LUI MARCEL CIOLACU, FĂCUTE ASTĂZI (de la minutul 1:56)

„Voi merge înainte și în privința reglementărilor jocurilor de noroc. Nu am nicio problemă cu amenințările din industria păcănelelor și joi vom da ordonanța de urgență prin care toți operatorii să fie obligați să aibe (n.r. - corect este „aibă”) sediul fiscal în România. Iar legea aflată în Parlament, prin care scoatem toate păcănelele în afara localităților, va intra într-un regim de adoptare rapidă. Sunt convins că autoritățile statului vor face lumină cu privire la modul în care acești intermediari vor să preseze politicieni pentru a lua decizii în favoarea acestei industrii, cum s-a întâmplat în trecut... regăsindu-se, câteodată, chiar consilieri ai primului-ministru (n.r. - „prim-ministrului” este forma corectă; trimiterea este la Sorin Constantinescu, fost consilier în mandatul de premier al lui Ludovic Orban). Așa cum au făcut și-n pandemie, atunci când mafia jocurilor de noroc a fost la masa Guvernului. Păcănelele erau deschise pe tot teritoriul României, în timp ce bisericile și spitalele erau închise”.

">