Uruguay se gândește la o singură platformă pentru iGaming. În timp ce parlamentarii uruguayeni discută despre posibilitatea reglementării jocurilor de noroc online, președintele băncii Quinielas, Roberto Palermo, a propus lansarea unei platforme unice, administrate de stat, urmând exemplul pieței pariurilor sportive, în condițiile în care operatorii care dețin monopol nu au generat piață liberă și competitivă care să servească la neutralizarea jocurilor ilegale.

Platformele private, un pericol

După cum consideră oficialul, actuala propunere de jocuri de noroc online ar permite lansarea mai multor platforme private, care, consideră acesta, „cresc foarte mult riscurile jocurilor de noroc patologice”, în timp ce „reduc veniturile statului”. 

Propunerea merge mai departe și se ia în considerare posibilitatea ca statul să fie singurul operator autorizat, pentru a se asigura că afacerea funcționează conform unor parametri stricți ai jocului de noroc responsabil.

Palermo a spus: „Am făcut o abordare, atât în ​​Camera Senatorilor, cât și în Camera Deputaților. Platformele multiple nu pot, coexistând și concurând, să fie eficiente. Când există concurență între platforme, este imposibil să aibă grijă de sănătatea clientului în același timp”.

Astfel, a dat ca exemplu experiența Uruguayului în ceea ce privește pariurile sportive, unde există un singur operator autorizat, Supermatch, controlat de stat și „unde 240 de companii concesionare sunt concentrate într-o singură platformă, care trebuie să respecte prevederile comune, politicile tuturor. Asta este ceea ce aspirăm și pentru cazul jocurilor online”, a spus el.

Sindicatul Fenaju solicită o propunere de jocuri online similară cu cea făcută de Bănca de Quinielas 

Federația Națională a Lucrătorilor din Gaming (Fenaju) din Uruguay a blocat jocurile de loterie joi, 13 octombrie, pentru a cere o „discuție serioasă” asupra proiectului de jocuri online, care este în discuție în Parlament.

S-a cerut un tratament similar cu cel propus de președintele Băncii Quinielas. Sindicatul reprezintă 3.500 de lucrători din acest segment, care a afectat atât Quiniela, precum și restul jocurilor de loterie din țară.

Protestul a apărut ca o solicitare către autorități de a evalua reglementarea jocurilor de noroc online în Uruguay, controlul concurenței și a reclamei, eventuala acordare de „bonusuri”, joc responsabil. Având în vedere această situație, Fenaju propune statului să consolideze jocurile online într-un „server sau platformă unică” prin care sunt autorizate persoane fizice.

Sindicatul a asigurat că „reclamele și bonusurile” vor fi interzise. Poziția sindicatului este că jocurile de noroc online ar trebui reglementate, pentru că, dacă nu se va face acest lucru, „încasările guvernamentale vor scădea”, întrucât companiile internaționale vor continua să funcționeze fără să plătească taxe.