Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

Consiliul de Cercetare Independent al Svenska Spel continuă finanțarea proiectelor, în dorința de a naștere la o protecție puternică a consumatorilor, cu metode funcționale. Decizia înseamnă că Svenska Spel va continua să finanțeze activitatea catedrei lui Anders Håkansson de la Universitatea Lund pentru încă 5 ani, adică până în 2027.

Întrebări fără răspuns despre cum se face eficient prevenția

În total, puțin peste 42 de milioane de coroane suedeze (aproximativ 4 milioane de euro) vor fi destinate pentru sprijin. Dintre aceste fonduri, 25 de milioane SEK au fost alocate pentru granturi de cercetare. Din 2010, Svenska Spel a pus la bătaie peste 60 de milioane de coroane suedeze, pentru a sprijini cercetarea privind jocurile de noroc și problemele legate de jocurile de noroc.

„Eforturile comunității sociale și îngrijirea dependenței au nevoie de instrumentele potrivite, la momentul potrivit. Investițiile pe termen lung în cercetarea jocurilor de noroc contribuie la cunoașterea metodelor eficiente de prevenire și tratare a dependenței de jocuri de noroc. Dezvoltarea intervențiilor potrivite pentru cei care au cea mai mare nevoie de ele necesită răbdare, angajament și cercetare în prim-plan”, spune Sara Lindholm, președintele Consiliului de Cercetare.

„Consiliul de Cercetare a fost o forță motrice și un jucător central în stabilirea domeniului de cercetare a problemelor legate de jocurile de noroc în Suedia”, afirmă Patrik Hofbauer, președinte și CEO al Svenska Spel.

„Există încă multe întrebări fără răspuns despre cum să previi și să tratăm cel mai bine dependența de jocuri de noroc. Având în vedere acest lucru, sprijinul nostru continuă pare corect, atât din punct de vedere comercial, cât și din punct de vedere umanitar”.

Miza stă în descoperirea timpurie

Potrivit respondenților, un sondaj recent arată că este nevoie de cercetări suplimentare asupra jocurilor și de a extinde cercetările viitoare, cu extindere a relațiile atât la nivel internațional, cât și cu domeniile de cercetare conexe din Suedia.

„Cercetarea noastră se referă la descoperiri timpurii, când vine vorba de probleme legate de jocurile de noroc. Investiția înseamnă că putem aprofunda și consolida această activitate”, spune Anders Håkansson, profesor de medicină a dependenței, cu accent pe dependența de jocuri de noroc la Universitatea Lund.

În timp ce Suedia a oferit unei instituții, o universitatea, rolul a de a cerceta domeniul, în România, banii pentru prevenție stau nefololiți într-un cont aflat la Trezorerie.

„Câțiva oameni din ONJN încasează salariile uriașe pentru aceast activitate, dar nu se face nimic. În conturile statului se află o sumă cuprinsă între 3 și 4 milioane de euro, colectată de la operatori și destinată exclusiv prevenției. Dar, ea nu este folosită, fiindcă nu există norme de aplicare și nici o instituție care să se ocupe explicit”, spune un cunoscător al industriei.