Frații Mihai și Sorin Doroftei, cunoscuți pentru afacerile din industria jocurilor de noroc sub brandul Las Vegas, au decis să își schimbe radical strategia de business, se arată într-un comunicat.

Într-o mișcare de afaceri majoră, cei doi, care fac parte din „familia DMS”, au vândut o parte din afacerile cu jocuri de noroc, pentru a se concentra pe investițiile ȋn energie regenerabilă. Mai mult, frații Doroftei iau ȋn calcul vânzarea integrală a firmelor din grupul Las Vegas.

Decizia vine ca răspuns la schimbările legislative și la lipsa de predictibilitate din industria jocurilor de noroc. Deși hotărârea de a părăsi un domeniu este neașteptată, Mihai și Sorin au decis să mizeze totul pe cartea energiei regenerabile.
 
„Ne dorim să contribuim la un viitor mai verde și mai sustenabil. Credem cu tărie în potențialul energiei regenerabile și suntem încrezători că experiența vastă de business ne va ajuta să facem o diferență semnificativă în acest domeniu”, a declarat Mihai Doroftei, potrivit comunicatului.

Mihai_Doroftei
Mihai_Doroftei

Mihai Doroftei

Decizia de a se orienta către energia regenerabilă a fost influențată de mai mulți factori critici:

  1. Adaptarea la schimbările legislative – mediul de afaceri a devenit instabil din cauza modificărilor frecvente în legislația jocurilor de noroc;
  2. Scăderea rentabilității – și profitabilitatea industriei a scăzut constant, ȋn ultima perioadă;
  3. Oportunități în energie verde – contextul global este unul favorabil pentru sursele de energie regenerabilă și oferă perspective de creștere substanțială și dezvoltare.

Frații Doroftei susțin că sunt în discuții avansate cu potențiali cumpărători ai brandului Las Vegas. Redacția a scris despre modificările operate la pariuri sportive (în acest caz, frații și-au pasat de la unul la altul, Mihăiță cedându-i partea sa lui Sorin).

În prezent, ei dețin proiecte de energie regenerabilă în județele Neamț, Botoșani și Brașov, cu o capacitate totală de peste 128 MW și o valoare investită ce depășește 130 de milioane de euro.

În plus, planurile lor includ extinderea investițiilor în domeniu și în alte regiuni.

„Aceste investiții nu doar că vor stimula economia locală, dar vor crea și noi locuri de muncă, contribuind la dezvoltarea comunităților din regiunile în care operăm”, a completat Mihai Doroftei.

Rămâne de văzut dacă brandul Las Vegas se va vinde cu adevărat sau este vorba despre o mișcare de fațadă, în care se schimbă structura acționariatului, iar cei doi frați vor conduce pe mai departe, dar o vor face din umbră.

Citește și:

Replica Las Vegas, după ce au fost numiți infractori și proxeneți: afirmații denigratoare

Predare de ștafetă în familia DMS. Stăpânii Las Vegas fac modificări la pariuri sportive

Înjunghiere la un cazinou Las Vegas din Brașov, lanț cu lipici la scandaluri

Afacerile urât mirositoare ale grupării Las Vegas îi includ pe Andrew și Tristan Tate

FOTO&VIDEO / Pe 11 martie 2020, un brașovean a câștigat 125.000 de euro la păcănele, dar Las Vegas i-a tras aparatul din priză, lăsându-l cu ochii-n soare