După rezultatele proaste ale cursului legal din țară, criptomonedele sunt încă folosite, iar Binance devine operațional. Binance, cel mai important schimb de criptomonede din lume, a primit licență în El Salvador și a devenit prima companie din sector care operează în această țară. Prin urmare, afacerea cripto continuă, în ciuda problemelor economice declanșate de decizia prim-ministrului de a include monedele virtuale ca mijloc legal de plată.

Între timp, însă, Binance operează fără probleme și pentru persoane fizice. Compania a obținut licențele Bitcoin Service Provider, acordate de Central Reserve Bank, și Digital Asset Service Provider, emise de National Digital Assets Commission. Cu aceste licențe, Binance își poate „extinde oferta de produse și servicii, inclusiv alternative, adaptate nevoilor specifice ale utilizatorilor din El Salvador”.

Licența le va permite să colaboreze cu autoritățile guvernamentale, în scopul de a sprijini adoptarea criptomonedelor în țară, de a promova incluziunea financiară, inovația și de a asigura protecția clienților.

Vicepreședintele regional Binance pentru America Latină, Min Lin, a declarat: „Adoptarea tehnologiei blockchain a creat o industrie înfloritoare în El Salvador, demonstrând că securitatea și inovația sunt active complementare. Salvador se alătură țărilor din întreaga lume care au acordat Binance o licență de reglementare”.

Daniel Acosta, director general al Binance pentru Columbia, America Centrală și Caraibe, a adăugat: „Aceste licențe îi permit lui Binance să-și extindă oferta de produse și servicii, inclusiv alternative adaptate nevoilor specifice ale utilizatorilor din El Salvador. Este, de asemenea, o oportunitate excelentă de a colabora strâns cu autoritățile guvernamentale cu scopul de a sprijini adoptarea criptomonedelor în țară, de a promova incluziunea financiară, inovația și de a asigura protecția clienților”.