Playresponsibly a obținut și punctul de vedere al conducerii Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, după ce modificările la ordonanța 77/2009, puse la cale de Guvern pentru a umple Bugetul Statului, au inflamat spiritele și riscă să zguduie din temelii industria jocurilor de noroc.

Vicepreședintele Silviu Pocora, care îndeplinește și funcția de președinte, a avut o reacție defensivă la acuzele încasate din partea lui Tudor Simota, director general suspendat. „Nu comentez ieșirile publice ale domnului Simota”, a fost singurul comentariu transmis redacției de către președintele interimar al Oficiului.

„Din informațiile mele (iar acestea provin de la colegi, eu fiind în concediu medical), alte modificări au fost făcute personal de Silviu Pocora, fără nicio analiză de impact sau de funcționalitate (dar, aici, nu e nimic nou…)”, afirmase directorul trecut pe linie moartă.       

Oficialul a avut opinii critice pe conținut: „Făcând o analiza sumară, după  cum se poate ușor observa, unele din modificările propuse încalcă atât norme europene (Tratatul de funcționare al UE), cât și principii de management funcțional”.     

Sursele Playresponsibly susțin că ordonanța nu va pleca spre Monitorul Oficial în forma actuală și că se poartă negocieri aprinse pentru schimbarea anumitor puncte.

Suspendat, dar plătit ca director

Ce statut are în oNJN inspectorul Tudor Simota, fost director general la Direcția de Supraveghere și Control? „Nu sunt retrogradat în urma controlului de la Ministerul Finanțelor. Sunt director general mutat temporar pe un post de execuție, chipurile, pentru a nu influența activitatea Comisiei de Disciplină, care de doi ani tot face diverse cercetări și nu mai termină cu ele. Chiar dacă termenele legale impun obligativitatea cercetării în 3 zile de la înregistrarea plângerii. Mutarea e făcută de Pocora pentru că ... poate, în baza unui document neconform, făcut doar de doi membri ai comisiei. Postul de director general este obținut prin concurs, sens în care primesc și drepturile salariale cuvenite funcției”.