Ca parte a comunității globale, European State Lotteries and Toto Association - Asociația Europeană a Loteriilor de Stat și Toto (EL) este îngrijorată de invazia Ucrainei de către Rusia și de amenințările care rezultă la adresa păcii, umanității și stabilității.

EL condamnă actele de război ale Rusiei împotriva Ucrainei. Întrucât societatea ucraineană este atacată violent, făcând victime și declanșând un exod în masă, EL s-a unit împotriva acestui război, cerând pace și împărtășindu-și solidaritatea cu membrii EL din Ucraina și cu poporul ucrainean.

Situația a forțat Comitetul Executiv al EL să recomande membrilor EL să nu mai parieze pe echipe și ligi din Rusia și din Belarus. În plus, a decis să suspende calitatea de membru al membrilor săi din Rusia și Belarus.

EL și membrii săi cer încetarea imediată a războiului și a invaziei Ucrainei de către Rusia și, în schimb, vor construiască pacea și dialogul. EL investighează posibilitățile de sprijin umanitar suplimentar pentru victimele și refugiații acestui război.