Cea mai mare grijă și cel mai evident travaliu instituțional depus de președintele Gabi Gheorghe a fost cel pentru salvarea locurilor de muncă a angajaților celor două cazinouri.
Evident, pentru menținerea acestor joburi a fost nevoie de salvarea cazinourilor cu probleme. Aici, lupta a fost emoționantă, iar cu puțin noroc, atenție și sincronizarea părților implicate, i-a ieșit cam tot lui Gabi Gheorghe.
Pentru ca gloria domnului președinte să fie căt mai evidentă, facem un scurt rezumat al prestațiilor din Comitet, precum și a unor întâmplări, cu tâlc și schemă.
Pe 13 martie, zi cu ghinion, au fost revocate licențele celor două cazinouri, de la Marriott și de la Radisson.
Motivul: neconstituirea garanției în termenul legal (3 milioane euro PER cazinou). Pentru o astfel de situație, legea este clară: revocarea licențelor.
Reamintim că majoritatea celor mai legiști și hotărâți membri ai Comitetului a votat pentru revocare, doar președintele, în prima fază, s-a opus, apoi s-a alăturat grupului omogen.
Depășind acest moment, a mai fost nevoie de două comitete, pentru ca hobby-ul președintelui să aducă votul în urna celor 250 de angajați. Președintele s-a implicat permanent, pas cu pas, în acest demers glorios.
În cea de a doua ședință de Comitet, lucrurile au luat o traiectorie brauniană. Doar președintele știa ce voia, ceilalți au amânat votul.
A fost și o aliniere astrală, pentru că decizia revocării a fost completată chiar cu o zi înaintea de Comitetul ulterior revocării. În ziua în care au primit decizia revocării, cele două cazinouri au depus suma necesară acoperirii celor două garanții, adică toate cele 6 milioane de euro.
Totodată, doamna Daciana Dumitru, de la Spălarea Banilor, a sugerat o verificare internă, în Comitetul de ieri, privind motivele sau cauzele pentru care nu au fost comunicate deciziile revocării în termenul prevăzut de lege.
O altă schimbare la față a fost opinia, diametral opusă față de cea anterioară, în sensul că de data aceasta a făcut o propunere de admitere a plângerilor prealabile depuse de avocatul celor două cazinouri.
Pe lângă trădarea morală față de mentorul său Mihăiță Ruiu, președintele va primi și funcția lui, cea de director general la Direcția de Autorizări.
O altă enigmă cu schimbare la 180 de grade a fost non-combatul și intervenția minoră a reprezentantului MAI în Comitet. Acesta a ținut să se menționeze că se află în termenul de soluționare a plângerilor prealabile.
Și așa, bob cu bob, abordare la abordare, suceală la suceală, Comitetul s-a aflat la un pas de a revoluționa și principiile Dreptului.
Vorba lui Tudor Simota: „Acest Comitet este foarte slab și neasumat”.
O altă întrebare retorică este: cine va mai avea încredere în felul în care Comitetul ia decizii, genul 3 în 1.
În speranța că domnul Mihăiță Ruiu își va redobândi locul de drept în Comitet, lansăm o rugăminte respectuoasă.
Ținând cont de faptul că această ședință a fost una extrem de importantă pentru piață, iar președintele Gabi Gheorghe i-a anunțat, în timpul ședinței, pe membrii Ccomitetului că sunt înregistrați, să pună și pentru Playresponsibly la dispoziție expunerea doamnei Ana Maria Badea.
Dumneaei având argumente total diferite față de ședințele anterioare în privința celor două cazinouri.
În caz contrar, ne vedem obligați să publicăm scriptul, din sursele noastre, pentru cele susținute de doamna directoare în ședința Comitetului. Sursele Playresponsibly sunt responsabile și își doresc același tratament din partea instituției și a Comitetului pentru toți operatorii.
P.S. Nu uitați că, pe lângă cei 250 de angajați, cele două cazinouri mai dau, indirect, pe orizontală, banii de zi cu zi pentru cămătari, escorte, pești și chiar trupele de intervenție, care din când în când mai pun coșul pe ei. Așa că, domnule președinte, intrați în Săptămâna Mare ca un adevărat creștin, atent și la micii păcătoși.