Cine ar fi crezut?! La ONJN, unde lucrurile merg cu viteza melcului, să se exerseze revocarea fulgerătoare de anumite licențe.

Confuzia vine și de la conformația domnului președinte interimar, așa, cu fizicul mai pe panda, cu un cap croit ca spărgător de nuci de cocos, nici n-ai zice că are soacră prezidențială la scară.

Cu un dress-cod personal mai retro, așa cam ca-n Piața Chiliei din ani ‘90, dar dotat cu o inteligență urgentă de valutist. Un „mic elastic și urgent, un măgar-minuatură”, cum spunea Topârceanu, în poezia „Un Iepure”.

Trădare să fie, dar să știm și noi!

Așa că, lăsând confuzia la o parte și analizând situația la zi, vedem și contextul, și motivarea.

Premierul Ciucă a anunțat că rotativa guvernamentală se întâmplă pe la începutul lunii iunie. De aici, contextul, chiar dacă n-o ști domnul Pocora că timpul este relativ, tot știe că el trece și trece în defavoarea lui și a funcției de interimar.

Cam până pe 25 mai mai poate mișca ceva în funcție, ca să-și mai atragă sponsori și susținători. După 25, oamenii nu mai ascultă, iar domnul Pocora se trezește în situația sacoului de pe el, un fel de formă fără fond.

Motivarea e și subliminală, se cam înțelege. A început viermuiala pentru ocuparea postului de președinte al ONJN, iar dacă nu acum îți folosești relațiile, pilele, combinațiile sau pe soacră, atunci când?!

Mai este nevoie și de bani, că posturile de secretar de stat nu-s așa gratis, cum s-ar părea. E ca la Înaltă Poartă, e pe bani și o vorbă bună de prin politic. Și, ce să vezi, domnul Pocora cunoaște pe niște domni cu pălării texane, îi cunoaște și pe domnii Ghiță și Petrescu.

Pentru americani, ar trebui să elibereze o bucățică din piață, să vedem dacă se ocupă ca-n Vestul Sălbatic sau corporatist. Cu domnii Ghiță și Petrescu și-a făcut un grup de meditație, poate trebuie să evalueze diverse aspecte.

Iubim trădarea, dar îi urâm pe trădători

După motivații și context vine și lovitura fulgerătoare. Piața metrologiei, mulți cred că este mică, alții o văd mare și veselă, depinde din ce unghi te uiți și cu ce mână ții portofelul.
Așa că dl Pocora se așază în poziția din care se vede cel mai bine postul, portofelul, dar și ce-ar trebui să facă la repezeală.

Inutil să mai redăm luptele dintre firmele din piața de metrologie pentru jocurile de noroc. Și nici războiul dintre americani și români, început încă de pe vremea lui Alin Teodor - Pățitul. Nici încercările ratate, de eliminare a firmelor românești de pe piață, nu ne interesează, ne interesează ce se întâmplă mâine.

S-a ridicat ghilotina, s-a convocat Comitetul

Dl Pocora a încercat o lovitură rapidă, aplicată pe sub masă, ca la „Zori de zi”. A organizat pentru mâine o ședință extraordinară, cu un singur punct pe ordinea de zi: revocarea licențelor la două firme de metrologie, Regio Metro Cert și Metron Serv.

Și, pentru că ordinea de zi este lejeră și chirurgicală, a fost convocat și Comitetul de Supraveghere, ca să le suspende licențele. Cu ocazia acestei ghilotinări mai iese și domnul Petrescu (cel cu câștigurile, nu cel cu ciber-ul), ca să voteze în Comitet.

Informații de ultimă oră spun că după o vizita avocatului și amenințări cu DNA-ul, dl Pocora ar fi dat un pas înapoi. Nu de alta, dar dânsul știe că pe la DNA este greu și când sifonezi, darămite să stai cu un pahar de apa în față și cu procurorul de cealaltă parte a mesei.

Despre ce aspecte se va mai vorbi mâine în grupul ăla de meditație…

ACEST ARTICOL ESTE UN PAMFLET