Într-o perioadă în care au primit critici pentru că au lăsat baltă legile țării pentru a se dedica alegerilor de tot felul care bat la ușă, parlamentarii vin cu noutăți, în regim de urgență, pentru domeniul jocurilor de noroc.

Este vorba despre legea care aruncă păcănelele din localitățile mici și care produce un seism în industrie. Amendamentele au fost depuse în această dimineață, iar comisiile vor fi convocate în paralel, a anunțat inițiatorul proiectului, pesedistul Alfred Simonis.

Ședința de vot are loc tot astăzi

Camera Deputaţilor a adoptat astăzi o lege care prevede că sălile de jocuri de noroc din localităţile care au sub 15.000 de locuitori vor fi închise. „Industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor, va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României”, a declarat, mândru, Alfred Simonis.

„Industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor, va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României. Voi convoca patru comisii în paralel cu şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, pentru a dezbate, în regim de urgenţă, prima lege împotriva industriei păcănelelor, această industrie care distruge familii, distruge familii şi care face extrem de de mult rău României.

În şedinţa de vot final de astăzi vom adopta această lege care va presupune că în peste 90% din localităţile din România nu se va mai putea desfăşura acest tip de activitate. Vor dispărea păcănelele, jocurile de noroc.

Este o primă lege, o lege care închide toate păcănelele în localităţile sub 15.000 de locuitori, măreşte amenzile substanţial şi în perioada următoare vom adopta şi celelalte legi care sunt depuse în Parlament, indiferent că vorbim de reglementarea şi eliminarea din marile oraşe”, adaugă același Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor.

„Vom da prima mare lovitură industriei jocurilor de noroc”

Simonis afirmă că legea reprezintă un prim test pentru piaţă, fiind propusă pe repede înainte, fără dezbatere.

„Vrem să vedem şi cum reacţionează industria la prima lege, să vedem cum marii avocaţi plătiţi cu foarte mulţi bani, cu care am tot fost ameninţaţi în ultimele luni de zile, să vedem cum reacţionează la prima lege şi ne vom adapta pentru a doua. Sau că vorbim despre publicitatea în această industrie, care şi ea trebuie reglementată şi restricţionată substanţial.

Astăzi vom da prima mare lovitură industriei jocurilor de noroc. O facem din scurt, de pe azi pe azi, astfel încât să producem o mare surpriză şi să facem un mare bine României. Toate amendamentele au fost depuse în această dimineaţă.

Alte modificări putem accepta dacă sunt de bun augur. Este un prim test, o primă lovitură. În funcţie de cum va reacţiona piaţa, pentru că intrarea în vigoare este în 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, adică până la finalul lunii aprilie.

Vom vedea cum va reacţiona industria, pentru că din punctul nostru de vedere, la consecinţele trecute în această lege (..) nu au cum să nu o facă. Vedem şi ne adaptăm pe parcurs”, încheie Simonis.

Citește și:

Premierul Ciolacu joacă la cacealma: scoate flăcări pe nări la adresa jocurilor de noroc, dar nu spune cine l-a amenințat

Pe contrasens: Europa interzice sloturile în orașe, România le aruncă pe cele din localitățile mici

De ce nu pot fi scoase păcănele din localități peste noapte. Exemplul cehilor