Proiectul pentru modificarea Ordinului Președintelui Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc nr. 404/2020 privind aprobarea Condițiilor minime tehnice de verificare a mijloacelor de joc, cu modificările și completările ulterioare, se află de două zile în dezbatere publică pe site-ul ONJN (

Descarcă fișierul - Ordin%20modificare%20si%20completare%20ordin%20ONJN%20404%20-%202020.pdf

, pe larg).

Proiectul propune: „În vederea autorizării mijloacelor de joc tip slot-machines, organismele de evaluare a conformității licențiate de ONJN vor emite certificate de aprobare de tip, precum și certificate de verificare tehnică inițiale, periodice sau după reparații bazate pe procedurile existente anterior datei emiterii ordinului, dar nu mai mult de data de 01.01.2024”. Cu alte cuvinte, o prelungire cu 6 luni a vechiului ordin, care urma să intre în vigoare pe 1 iulie.

Ordinul emis de Pocora lovește în două persoane, Dan Ghiță și Tudor Simota, aflate în tabere diferite.

În cazul lui Ghiță este vorba despre faptul că dorea aplicarea vechiului ordin, care i-ar fi adus zeci de mii de aparate pentru omologare. Iar compania americană BMM, pentru care Ghiță a făcut consultanță, ar fi rămas singură pe piața de metrologie de la noi începând cu 1 iulie, firmele românești nefiind puse la punct cu documentația.

A fost motviul pentru care, zilele trecute, reprezentații unei firme din Oltenia au dat buzna la ONJN pentru a cere socoteală conducerii, acuzată că pune bețe-n roate.

În cazul directorului Tudor Simota este vorba despre faptul că Sebi Ionescu, fostul său camarad, face acum echipă cu Mihail Pocora.