La ONJN se află în plină derulare un litigiu de muncă între conducere și directorul general Tudor Simota, șeful Direcției Generale de Supraveghere și Control.

Un detaliu schimbă datele inițiale ale problemei: între timp, conducerea s-a schimbat, astfel că, vrând-nevrând, noul președinte, Mihail Pocora, trebuie să scoată castanele aruncate în foc de fostul lider al instituției, Alin Teodor.

„După cunoștințele mele, s-a comunicat chemarea în judecată”, anunță Simota. Partea vizată invocă firul epic din „O scrisoare pierdută”. Astfel, președintele Pocora afirmă că nu a primit citația de chemare în judecată despre care spune Simota (care are mai multe acțiuni în instanță împotriva ONJN).

Teodor l-a „mustrat” pe Simota

Care este miza procesului? Directorul Simota contestă mustrarea scrisă primită de la fostul președinte, Alin Teodor, și cere anularea acesteia în instanță.

Între timp, Alin Teodor și-a luat tălpășița, transferându-se cu arme și bagaje la ANAF, după ce trupa din vârf pe care o conducea, despre care Simota a spus că era dirijată din umbră de senatorul liberal Liviu Voiculescu și viza să dea un tun de proporții cu ajutorul „păcănelelor”, s-a „spart” în mai multe bucăți.

Înaintea lui Teodor, și Dan Ghiță a plecat de la ONJN, speriat de o plângere penală făcută pe numele său, iar acum conduce asociația Rombet.

Singurii rămași din vechea conducere sunt vicepreședintele Mihail Silviu Pocora, care a primit atribuțiuni de președinte, și secretarul general Teodor Narcis Godeanu.

Pe Pocora, Simota l-a caracterizat simplu: „Nu este ceea ce trebuie pentru instituție”.