Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

Lootbox-urile din jocurile video, cazinourile online, sloturile virtuale și jocurile de cărți, precum și pariurile și jocurile de noroc sunt printre cele mai de succes conținut de pe platforma Twitch. Decizia de a sancționa YouTube pentru conținut legat de activitățile de gaming a aprins dezbaterea asupra activității unei alte platforme foarte populare, mai ales în rândul celor foarte tineri.
 
O știre care rulează în aceste zile anunță că Twitch se gândește la măsuri care să protejeze utilizatorii de riscurile asociate cu formele de stimulente pentru jocuri de noroc. Conform celor mai recente sondaje, sloturile sunt a 7-a cea mai populară categorie de conținut pe Twitch, depășind jocului video Fortnite. Mulți streameri primesc plăți foarte mari, pentru a face reclamă unor astfel de jocuri.

Pariuri live pe criptomonede, ilegale în multe țări

Un streamer celebru a susținut că el câștigă „mult mai mult” de un milion de dolari pe lună pentru prezentarea serviciilor de pariuri live pe criptomonede. Pariurile în criptomonede sunt ilegale în Statele Unite, precum și în multe alte țări din întreaga lume. Unele companii, cum ar fi Stake, au sediul într-un paradis fiscal. Asta ajută să poți utiliza o rețea privată virtuală care ascunde locația utilizatorului.
 
Un purtător de cuvânt al Stake a declarat recent pentru Bloomberg că a implementat „procese stricte de conformitate” care împiedică persoanele care folosesc VPN-uri să depună fonduri în țările în care acest lucru nu este permis. Stake adaugă că „folosește o varietate de măsuri pentru a aborda comportamentele riscante de jocuri de noroc”, inclusiv software-ul gratuit de blocare a jocurilor pentru utilizatorii săi.
 
Un purtător de cuvânt de la Twitch a spus că gigantul se află „în prezent în mijlocul unui studiu aprofundat al comportamentului utilizatorilor în jocurile pe Twitch”. Compania a decis să nu permită partajarea de link-uri sau coduri de recomandare către companiile de jocuri de noroc.
 

Drake, asociat cu Stake, a pariat la ruletă un milion de dolari

În luna mai, rapperul Drake s-a asociat cu Stake, ocazie cu care a pariat live pe Twitch sub numele de utilizator StakeDrake. În timpul unui spectacol live, Drake a plasat pariuri simple la ruletă în valoare de un milion de dolari, în timp ce mii de spectatori au urmărit evenimentul live. Există mulți streameri populari pe platforma cu jocuri video jucând live care mărturisesc că au primit oferte de milioane pentru a face reclamă la jocuri de noroc.
 
De mulți ani, jocurile de noroc offshore au fost un ghimpe în coasta autorităților de reglementare din SUA. Pe 28 iunie, congresmenii au scris o scrisoare Departamentului de Justiție cerând să ia măsuri împotriva site-urilor offshore de pariuri sportive care operează fără licență în Statele Unite.
 
Alex Costello, vicepreședinte pentru relații guvernamentale pentru Asociația Americană de Jocuri, spune că parlamentarii se concentrează pe reglementarea și închiderea celor mai mari site-uri ilegale de jocuri de noroc, iar jocurile de noroc cripto nu se află încă în fruntea listei.
 
Cazinourile offshore au de obicei metode sofisticate de a ascunde proprietatea. Costello consideră îngrijorător faptul că „site-urile folosesc celebrități și platforme destinate tinerilor” pentru a atrage clienți.
 
Aproximativ 75% dintre utilizatorii Twitch au vârste cuprinse între 16 și 34 de ani. Între 6% și 9% dintre tineri au probleme cu jocurile de noroc, comparativ cu 1% dintre adulți, potrivit Centrului Național pentru Jocul Responsabil.
 
În ultimele luni, peste 2.300 de persoane au semnat o petiție pe Change.org prin care le solicită agenților de publicitate Twitch, inclusiv Nvidia Corp. și PepsiCo Inc., să-și reconsidere publicitatea pe platformă.