TikTokerii care i-au făcut jocurile și i-au ținut isonul lui Călin Georgescu au fost chemați azi la audieri în ancheta privind campania candidatului independent.
Oamenii legii vor să știe dacă aceia care l-au promovat au primit bani pentru asta și, dacă da, de unde provin sumele.
Apoi, vor să știe dacă, la rândul lor, aceștia l-au sponsorizat în vreun fel pe cel despre care se spune că joacă așa cum îi dictează Rusia.
Unul dintre cei audiaţi a fost fostul consilier guvernamental şi fost preşedinte al Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România, Sorin Constantinescu, în prezent TikToker și realizator de podcasturi.
La un podcast de-al lui „nea Sorin”, Călin Georgescu a spus că se bucură că România n-a intrat în Schengen.
Într-o declarație dată pentru Playresponsibly după turul I al alegerilor prezidențiale, dar înainte ca alegerile să fie anulate de CCR, Constantinescu a spus că, spre deosebire de alții, el nu retractează sprijinul pentru Georgescu.
Unul dintre cei care au dat înapoi în a-l sprijini pe Georgescu este omul de afaceri Ștefan Mandachi.
Sorin Constantinescu a spus astăzi, la ieşirea de la audieri, că statul nu înţelege cum funcţionează TikTok şi a vorbit despre donaţiile făcute de Bogdan Peşchir, cunoscut pe TikTok sub pseudonimul de bogpr.
„Cei din structurile statului nu înţeleg cum funcţionează TikTok-ul. Mie dacă îmi place o postare eu pot să o repostez şi să plătesc cât vreau eu, fără să vă cer acordul.
Asta nu înţelege statul român sau organele de anchetă, pentru că eu pot să plătesc o postare cu ce bani vreau eu, având bani, fără nicio problemă", a spus Constantinescu, care îl trecut a avut „meci” cu Ciolacu și s-a declarat simpatizant AUR.
Sorin Constantinescu, care se laudă că a pus bazlele ONJN-ul în 2013, este scos momentan din prim-planul jocurilor de noroc, fiind citat doar ca expert. Face, totuși, consultanță pentru anumiți operatori care activează în România.
Constantinescu spune că statul nu înțelege cum vine treaba cu donațiile
Expertul în jocuri de noroc a precizat că are calitatea de martor în acest dosar şi, întrebat dacă ştie de donaţiile lui Bogdan Peşchir, a arătat că acestea sunt publice, cunoscute de peste un an şi ştie de ele, la fel ca mulţi alţi utilizatori de TikTok, scrie Agerpres.
„Este foarte viral pe TikTok, deoarece de un an şi ceva el donează foarte mulţi bani. (...) A mai donat la foarte multă lume, inclusiv cazuri sociale, dar asta de un an şi ceva. El pe România este pe locul întâi dacă deschideţi contul de TikTok @bogpr.
Nu-l cunosc personal, am înţeles că e un tânăr de vreo 30 de ani, a făcut foarte mulţi bani din criptomonede. Are câteva zeci, sute de milioane şi atunci pentru el un milion sau cât a donat el pe TikTok nu e o sumă reprezentativă", a mai spus Constantinescu.
Omul de afaceri a adăugat că statul român ar trebui să intervină urgent în platforma respectivă şi să interzică cerşitul sau donaţia pe TikTok, lucruri care nu sunt reglementate în România, iar în China sau în alte ţări aceste chestiuni nu se întâmplă.
Întrebat despre declaraţiile lui Călin Georgescu legate de faptul că nu a cheltuit niciun ban pentru campania electorală, Constantinescu a arătat că, din moment ce acesta nu a cheltuit din banii săi, nu poate fi învinuit.
„Eu v-am zis, dacă eu vreau să plătesc la Lasconi, fără să o întreb pe ea, un milion de euro, puteam să plătesc şi după aia să fie acuzată că şi-a băgat în milion fără să îi declare.
Aşa a fost şi cu cu Călin Georgescu - bogpr a ieşit acum o lună şi a zis 'domne, eu am dat 300.000 pentru Georgescu pentru că îmi place mie de el", a afirmat Sorin Constantinescu.
Adevărul a scris că mai mulți influenceri care îl susțineau pe Călin Georgescu au plecat din țară, de teamă că ar putea fi arestați.
Pe 6 decembrie, CCR a anulat alegerile prezidențiale în România pe motiv că o țară străină, Rusia, și-a băgat coada și le-a influențat.