Dirección general de ordenación del juego, autoritatea de reglementare a jocurilor de noroc din Spania (DGOJ), a publicat proiectul de decret prin care se propune introducerea unui sistem de limite comune de depozit pentru jucător.

Organismul spaniol de reglementare face public proiectul de decret regal care îl modifică pe cel din 11 noiembrie 2011 (privind reglementarea jocurilor, licențele, autorizațiile și înregistrările jocului) pentru introducerea unui sistem a limitelor de depozit comune pentru jucător.

Va exista o perioadă de informare publică prin care toți oamenii își pot aduce contribuțiile. Scopul este de a limita pierderile jucătorilor, datorate jocului compulsiv care duce la adicție, limitând totodată câștigurile caselor de pariuri. Este de așteptat ca operatorii să se opună propunerii.

Valabil pentru online

După cum se precizează pe site-ul autorității de reglementare, scopul principal al proiectului este introducerea unui sistem cu limite de depozit, complementar și independent de modelul existent în prezent, aplicabil tuturor participanților de jocuri cu câștiguri online.

Prin acest sistem se ia în considerare ansamblul depozitelor efectuate de o persoană fizică la fiecare dintre operatorii unde are un cont deschis, astfel încât acesta să nu depășească limita stabilită, într-o anumită perioadă de timp.

Această prevedere creează un instrument suplimentar și complementar care facilitează auto-monitorizarea depunerilor efectuate și care reprezintă o îmbunătățire a protecției jucătorilor, în conformitate cu măsurile privind jocul sigur și responsabil adoptate în ultimii ani.