Comitetul de Supraveghere din cadrul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc este pus din nou la treabă. „Guvernul” ONJN se reunește astăzi, 16 mai, de la ora 9.00, într-o obișnuită ședință bilunară.

Ordinea de zi este și de această dată bogată în puncte de dezbătut, dar se votează pe repede înainte, iar varietatea temelor de pe listă nu impresionează. Subiectele de discuții sunt muncite de două departamente.

În total, ședința are 106 puncte (ultimul este cel de Diverse), dintre care primele 84 sunt note venite de la Direcția Generală de Autorizare Jocuri de Noroc. Sunt propuneri de analizarea a licențelor, solicitări de autorizații, diverse modificări și actualizări de regulament. Direcția este condusă de Mihăiță Ruiu, cel pe care raportul Ministerului de Finanțe l-a scos „oaie neagră”.

Partea a doua a ședinței va fi ocupată cu informările făcute de Direcția Generală de Supraveghere și Control, dirijată de Tudor Simota, un alt oficial vizat negativ de controlul Finanțelor.

În vizorul Comitetului a intrat și un operator important de pe piața jocurilor de noroc, Betfair International PLC, care are propunere de sancționare pentru o perioadă de până la 6 luni a autorizației de exploatare a jocurilor de noroc la distanță. Nu sunt așteptate măsuri radicale, nu ar fi în linia impusă în mandatul interimar.

La punctele 103 și 105 au fost consemnate firmele românești proscrise din metrologie, Metron Serv SRL și RMC Slot Conformity SRL. Solicitările acestora sunt menționate pe ordinea de zi doar pentru a oferi impresia că sunt luate în serios. Mesajul este însă contrar: „Pocora, fă-te că muncești”!

16mai
16mai

Ordinul pe unitate urmărește, susțin sursele noastre, ca respectivele companii să fie ținute pe mai departe pe lista de așteptare și să nu „pupe” licență de funcționare, cel puțin până la 1 iulie.