Șeful organizației județene Olt a Partidului Național Liberal, senatorul Liviu Voiculescu, a demisionat acum două zile de la conducerea filialei. Decizia vine la mai bine de două luni de când conducerea centrală a decis schimbarea prefectului, fără consultarea conducerii filialei. Era un evident vot de blam adresat lui Voiculescu, iar finalul a fost anticipat de Playresponsibly.

Liviu Voiculescu a anunțat, pe contul său de Facebook, că a luat decizia de a face un pas înapoi, considerând că este un act de „curaj” și „responsabilitate”. Cuvintele lacrimogene au curs gârlă.

„Să crezi în valorile unui partid politic este o pasiune. Să-i urmezi calea și să militezi pentru principiile sale este o ambiție asumată. Să fii liderul unor oameni cu aceeași credință ca tine este o onoare și un privilegiu. Să ai curajul să faci un pas înapoi pentru a apăra interesele partidului și ale oamenilor săi este o responsabilitate. Și o obligație în același timp.

Eu am pornit pe calea liberală din pasiune, am promovat politica liberală din credință în ideile, principiile și valorile sale și, ulterior, mi-am asumat rolul de lider cu recunoștință pentru încrederea care mi s-a acordat și cu responsabilitate”, a scris Voiculescu pe Facebook.

Postare lacrimogenă

„Astăzi, însă, a venit timpul să fac, cu aceeași responsabilitate și obligație, un pas înapoi. Îl fac cu regretul lucrului neîmplinit, însă cu convingerea că este singurul act care poate redresa stabilitatea, unitatea și determinarea unei echipe de valoare.

Nu este o noutate pentru nimeni faptul că, în ultima perioadă și independent de voința și faptele mele, filiala județeană a PNL a fost tranzitată de evenimente care i-au știrbit imaginea și i-au clătinat stabilitatea. Evenimente care au indus în interiorul filialei o stare de tensiune alarmantă ce amenință să treneze timp îndelungat.

PNL Olt nu are nevoie de acest lucru! PNL Olt trebuie să demonstreze că a rămas aceeași filială de frunte a partidului! PNL Olt trebuie să meargă mai departe și să înfrunte anul electoral care se apropie cu o echipă unită și puternică, concentrată nu pe tensiuni interne, ci pe obținerea unor rezultate performante! Iar dacă demisia mea din funcția de președinte al filialei Olt a PNL este condiția sine qua-non pentru ca lucrurile să se reașeze pe un făgaș politic detensionat în interiorul echipei, fac astăzi acest pas înapoi cu bunăvoie”, a adăugat Voiculescu.

O demisie cu evident iz clar de demitere. Președintele Nicolae Ciucă aștepta de ceva timp plecarea celui care, din 110 de primari liberali ai zonei, a reușit să dea doar o duzină. O organizație cu rezultate deplorabile și-a decapitat conducătorul.

Dispare și camarila lui

Iar domeniul jocurilor de noroc scapă de un personaj toxic. El și camarila lui sunt alungați astfel definitiv de la butoanele puterii. Voiculescu l-a adus în Capitală și i-a dat „foncție” de soi unui personaj caracterizat drept incompetent, comparat cu Dăncilă, Alin Teodor, până de curând simplu inspector regional. Și i-a oferit o pâine de ronțăit consilierului Dan Ghiță, fost șef de cabinet al președintelui ONJN.

Câteva plângeri penale la DNA au alungat gașca care viza un hold-up la ONJN, așa cum reclama directorul Tudor Simota într-un interviu exploziv pentru Playresponsibly. Același Simota i-a stat în gât și Voiculescu, iar olteanul a făcut tot posibiliul ca acesta să nu ajungă președinte la ONJN. A mers până într-acolo încât i-a întors mâna la spate lui Ciucă.

Astfel, cel poreclit „senatorul păcănelelor” a devenit „senatorul melcilor”. În filmul regizat de Mircea Daneliuc, „Senatorul melcilor”, venit într-o vizită într-un sat de munte, senatorul Vârtosu se poartă ca un vătaf pe moșie, căutând să facă impresie în fața unor ziariști occidentali.

Dar comportamentul său despotic stârnește din partea localnicilor nemulțumiți reclamații și, în curând, violență. La fel a sfârșit, politic, și senatorul Voiculescu, împroșcat de sângele țâșnit din victimele sale.