Naționala de fotbal a României a pierdut lamentabil, 0-3 cu Muntenegru, în Giulești, marți seară și, după 4 etape, este ultima în Grupa 3 din Liga B a Ligii Națiunilor.

Selecționata lui Edward Iordănescu a cedat în fața reprezentantei unei țări cu o populație de doar 600.000 de locuitori, adică de 30 de ori mai mică decât România.

Cu 3 puncte, tricolorii sunt ultimii în grupă, devanșați de Bosnia&Herțegovina (8p), Muntenegru (7p) și de Finlanda (4p).

Ultimul loc trimite în Liga C, unde agonizează naționalei precum Luxemburg, Insulele Feroe, Belarus, Bulgaria, Gibraltar, Kosovo, Cipru, dar și o națională puternică, precum cea a Turciei, care, mai mult ca sigur, va promova în Liga B, având maximum de puncte, cu două runde înainte de final.

Ca o primă reacție, Casa Pariurilor, unul dintre sponsorii FRF, cere identificarea vinovaților, tragerea lor la răspundere și găsirea unor soluții.

„România - Muntenegru 0-3. Care e prima decizie de luat după acest rezultat?”, a scris miercuri, la prânz, Casa Pariurilor, pe contul oficial de Facebook, deschizând apetitul oamenilor pentru a critica federația, fotbaliștii și pe antrenor, trend declanșat imedit după meci pe pagina oficială a echipei naționale.

Mesajele ironice și cele dure curg pe contul casei de pariuri. Și sunt de genul: „Să joace cei care au jucat la retragerea lui Mutu”, „Afară cu toți, de la Burleanu la antrenori” sau „Desființarea”.

După ce a rupt contractul cu LPF, Casa Pariurilor s-a retras, parțial, de la FRF, renunțând la Cupa României, intrată în portofoliul Betano. Totuși, Casa Pariurilor, deținută de același concern care are și Fortuna (FEG România, în spatele căreia se află fondul de investiții Penta), reprezintă imaginea Ligii 2 la fotbal, competiție administrată de la Casa Fotbalului. Asta în timp ce Fortuna și-a „lipit” imaginea de echipa națională.