Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

Aproape 80% dintre pariori se tem că restricțiile la pariuri ar putea conduce clienții către site-uri nesigure și nereglementate de jocuri de noroc de pe piața neagră, potrivit unui nou sondaj al jucătorilor din Marea Britanie.

Conform unei cercetări realizate de YouGov pentru Betting and Gaming Council, 79% dintre pariori au spus că o creștere a restricțiilor ar îndrepta probabil oamenii către site-uri web nereglementate, unde nu există limite.

Între timp, 70% dintre britanici au spus că ar lua în considerare o altă casă de pariuri, dacă li se va cere să furnizeze „documente financiare private”, pentru a putea plasa un pariu.

Studiul vine înainte de Festivalul Cheltenham, o serie de curse de cai la care participă mii de oameni. Festivalul este urmărit de alte câteva milioane.

Aproximativ 280.000 de persoane vor participa la Cheltenham, generând aproximativ 274 de milioane de lire sterline pentru economia locală, în timp ce aproximativ un miliard de lire sterline vor merge în patru zile de curse.

Pariorii vor beneficia de 20 de ore de acoperire TV în direct pe parcursul săptămânii, cu aproximativ un milion de telespectatori pe zi, cu un vârf așteptat în timpul Cupei de Aur, de vinerea viitoare.

De asemenea, sondajul apare pe măsură ce guvernul de la Londra se apropie de publicarea unei cărți albe privind jocurile de noroc, în dorința de a stabili noi reforme pentru pariuri și jocuri de noroc.

Pariurile, un hobby britanic

Pariurile sunt un hobby britanic extrem de popular. Aproximativ 22,5 milioane de adulți din Marea Britanie plasează un pariu în fiecare lună, fie că este vorba de cumpărarea unui bilet de loterie, de bingo, de vizitarea unui cazinou, de jocuri online sau de pariuri pe fotbal, curse de cai și alte sporturi.

Între timp, procentele de jocuri de noroc problematice din Marea Britanie sunt scăzute, în raport cu standardele internaționale, potrivit autorității independente de reglementare. Cele mai recente date sosite de la Comisia pentru Jocuri de Noroc arată că 0,2% din populația adultă sunt jucători problematici, în scădere față de 0,3% cu un an mai devreme.

Spre deosebire de piața neagră, pariurile și jocurile reglementate susțin aproximativ 110.000 de locuri de muncă din Regatul Unit, generează 7,1 miliarde de lire sterline economiei și contribuie cu 4,2 miliarde de lire sterline în taxe la serviciile vitale de primă linie.

Piața neagră, tot mai înfloritoare

Cu toate acestea, un studiu recent a constatat că cifrele din dreptul site-urilor pieței negre s-au dublat în ultimii ani de la 210.000 la 460.000, iar banii în joc sunt de ordinul miliardelor.

Un alt studiu a constatat că numărul pariorilor britanici care vizitează site-uri de jocuri de noroc online nereglementate s-a triplat în timpul Cupei Mondiale de anul trecut.

Numai în decembrie, 250.000 de persoane au vizitat site-uri nereglementate de pe piața neagră, comparativ cu aproximativ 80.000 în aceeași lună a anului trecut, un salt similar având loc în noiembrie.

Între timp, un sondaj recent al membrilor RacingTV a arătat că 15% dintre cei 3.500 de respondenți au spus că pariază sau cunosc pe cineva care pariază folosind zona online nereglementată.

În plus, aproape 80% dintre respondenți au spus că nu ar dori să vadă limite obligatorii impuse de casele de pariuri cu privire la cât pot cheltui pariorii.