Piața europeană este unul dintre principalii piloni ai peisajului global iGaming. În timp ce mai multe țări au un mediu de reglementare solid, Europa continuă să stabilească un punct de referință în ceea ce privește creșterea de la an la an.

Se estimează că veniturile brute din jocurile de noroc ale Bătrânului Continent vor ajunge la 134 de miliarde de euro în 2027, o creștere de aproape 29% față de cele 100,8 miliarde de euro înregistrate în 2019, după cum a raportat EGBA (Asociația Europeană de Jocuri și Pariuri), potrivit BtoBet.com.

În ceea ce privește estimarea cotelor de piață pentru 2027, prognozele indică venituri de piață de 79,7 miliarde de euro generate de jocurile de noroc off line față de 54,3 miliarde de euro generați de jocurile de noroc online, cu o diferență de 37,9% în favoarea sălilor de jocuri. Acest lucru arată că jocurile tradiționale dețin încă cea mai mare cotă de piață.

Cota de piață în creștere a sectorului online urmează tendințele care s-au intensificat odată cu pandemia, deoarece piața vede din ce în ce mai mulți jucători îndreptându-se către divertisment online, datorită confortului, accesibilității și disponibilității unei game largi de opțiuni de jocuri și pariuri într-un singur loc.

Față de anul precedent, pariurile sportive și alte pariuri au fost al doilea cel mai preferat produs de jocuri de noroc online după venituri. În 2022, au generat 13,6 miliarde de euro, egal cu 35% din VGB-ul european online, imediat după cazinou - care a ajuns pe primul loc, cu 14,9 miliarde de euro, egal cu 39% din VGB.

Tehnologia performantă, ofertele de conținut îmbunătățite, dar și evenimentele sportive globale precum Cupa Mondială au făcut ca pariurile sportive să fie una dintre cele mai căutate în anul trecut.

Pariurile devin o formă de divertisment preferată pentru fani. Conform previziunilor EGBA, pariurile totale vor ajunge în jur de 20 de miliarde de euro din GGR până în 2027, o creștere de 38% față de 2022.

Până în același an, se așteaptă ca pariurile să devină cea mai mare verticală din industrie, depășind-o pe cea a cazinourilor. Datorită acestei creșteri, tot mai mulți operatori caută să adauge pariuri sportive în portofoliul lor online.