După scoaterea păcănelelor de la sate și din comune, guvernanții au promis că vor iniția și legea care să interzică, parțial sau total, publicitate la jocuri de noroc. Tema a aprins toată Europa, iar Bulgaria este ultima țară de pe continent care s-a pronunțat pe subiect.

Curtea Supremă Spaniolă a anulat o parte din conținutul decretului 958-2020 privind comunicările comerciale și publicitare pentru jocurile de noroc online și activitățile de marketing pentru pariuri.

Unele limitări sau interdicții stabilite în prevederea de reglementare nu au acoperirea legală necesară și, prin urmare, sunt anulate. Este cazul articolelor 13 alin. 1 si 3 (activitati de promovare destinate clientilor noi); art. 15 (apariție în reclame pentru oameni celebri);

Art. 23 alin. 1 (care instituie interdicția generală a difuzării de comunicări comerciale prin serviciile societății informaționale; art. 25.3 (publicitatea jocului pe platforme de partajare video); art. 26 alin.2 și 3 (limitează posibilitatea de publicitate prin mass-media și rețelele sociale).

Potrivit Curții, „nu există o acoperire legală care să stabilească această limitare care afectează însăși esența publicității comerciale, menită să ofere și să promoveze produsul sau serviciul pentru a atrage noi clienți.

Această limitare nu are acoperire legală și nu este suficientă pentru a invoca protecția minorilor, deoarece nu este posibilă limitarea publicității de anvergură generală la un mediu întreg în cazul în care ar putea fi utilizată de minori”.