Regatul Unit și Suedia au reînnoit Memorandumul privind schimbul de informații având ca subiect jocurile de noroc.

Comisia pentru jocuri de noroc din Marea Britanie și autoritatea națională de reglementare suedeză Spelinspektionen au semnat o prelungire a memorandumului lor de înțelegere (MoU) privind schimbul de informații.

În conformitate cu Memorandumul de înțelegere extins, cele două organizații continuă să lucreze împreună la cele mai bune practici în reglementarea jocurilor de noroc.

Principalele domenii ale memorandumului de înțelegere includ promovarea unei înțelegeri comune a intereselor legitime și implicarea în chestiuni de politică reciprocă și interes operațional. De asemenea, cele două autorități de reglementare vor continua să se sprijine reciproc cu asistență operațională.

Acordul, semnat de două femei

Acordul de cooperare reînnoit a fost semnat de Sarah Gardner, director general adjunct al Comisiei pentru jocuri de noroc, și de Camilla Rosenberg, director general al Autorității Scandinave pentru Jocurile de Noroc.

acorduri.jpg
acorduri.jpg

Camilla Rosenberg a spus: „Piața jocurilor de noroc este globală și este important să avem relații bune pentru a colabora cu alte autorități din domeniul jocurilor de noroc. Deși piețele noastre sunt diferite, avem multe zone comune în care putem învăța unii de la alții și putem face schimb de experiență. Lucrând împreună, ne putem atinge obiectivele comune ale unei piețe de jocuri sigure și sănătoase”.

Autoritatea suedeză pentru jocuri de noroc are deja acorduri de schimb de informații, așa-numitele memorandumuri de înțelegere, cu autoritățile de jocuri de noroc din Țările de Jos, Malta și Gibraltar. În schimb, România nu pare să colaboreze cu nimeni de pe continent.